23
stu
2022
Vijesti

Promocija novog albuma

30zona najavila prvi samostalni koncert u Tvornici kulture

Zagreb Beer Fest - 30zona

Zagreb Beer Fest - 30zona /Julijan Labrović

share

Zagrebački duo 30zona, popularno rap ime domaće underground scene, najavljuje svoj prvi samostalni koncert u Tvornici kulture.

U subotu, 3. prosinca, na pozornicu ovog kultnog zagrebačkog koncertnog prostora stižu na krilima netom objavljenog novog studijskog albuma.

U svega tri godine djelovanja, rap duo kojeg čine Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš, fanovima poznatiji kao Shin i Galaš, ostvario je značajan uzlet na regionalnoj glazbenoj sceni. Njihova izdanja i videospotovi ostvaruju milijunske brojke gledanosti i slušanosti, iza sebe imaju već tri studijska albuma, a šira javnost upoznala ih je kroz njihove pjesme koje su se našle u seriji i filmu “Južni vetar”.

Upravo su oni bili prvi hrvatski izvođač čija pjesma se našla na odjavnoj špici jedne od epizoda ovog popularnog serijala (“Pos’o”), da bi zatim kreirali i pjesmu “Divlja igra” za soundtrack filmskog naslova “Južni vjetar 2: Ubrzanje”.

Godinu koju su započeli objavom hvaljenog studijskog albuma 300 i prvim velikim samostalnim koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo, momci privode kraju još jednim studijskim albumom i solo koncertom.

Početkom studenog i u izdanju diskografske kuće yem, Shin i Galaš su objavili treće po redu studijsko izdanje, naslovljeno 300 Silver s ukupno 18 pjesama na kojima gostuju vodeća regionalna imena hip-hop scene, kao što su Crni Cerak, KUKU$, TTM, Yung Bude, Merula, 2xŠihta…a čak pet pjesama s ovog izdanja našlo se istovremeno u Top 30 aktualnog domaćeg Youtube Trendinga.

Upravo s ovim albumom 3. prosinca stižu i na pozornicu Tvornice kulture, na svoj prvi samostalni koncert u ovom kultnom zagrebačkom prostoru.

Ulaznice za koncert su dostupne u prodaji, po cijeni od 60 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta biti 80 kn. Mogu se kupiti online putem platforme Core Events i na prodajnim mjestima Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark, u Zagrebu. Organizator koncerta je yem, koji kratko poručuje: “3.12. idemo u Tvornicu poslušati novi album”.

Moglo bi Vas zanimati