23
stu
2022
Vijesti

M.O.R.T. najavio koncert u Zagrebu i novi album

M.O.R.T.

M.O.R.T. /Marko Ristić @zamrznutitonovi

share

U četvrtak 24. studenog u Vintage Industrial Baru najavljena je večer uz beskompromisnu sinjsku blues punk mašinu M.O.R.T.

“Imam sve” je najavni singl i videospot novog albuma benda M.O.R.T. pod nazivom Samo hrabro i bezveze! to je novo izdanje M.O.R.T.-a nakon tri godine, album se rodio u vremenu lockdowna i kao takav je vanvremenski i neuništiv jer je stekao imunitet na sve gluposti. Ovaj album, kažu dečki iz benda, zaista ima sve.

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album Vrhunsko dno, koji je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji , Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Offu, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. U srpnju 2014. godine izlazi album Odjel za žešće koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima.

Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu Porin u kategoriji novi izvođač. Treći službeni album Tužna kocka izašao je prvog aprila 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. Tužna kocka je također nominirana za nagradu Porin u kategoriji Rock album godine.

M.O.R.T. iza sebe ima odsviranih preko 400 koncerata u pet godina, 20 video spotova, preko 8 milijuna pregleda po YouTubeu, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja.

Moglo bi Vas zanimati