22
sij
2022
Vijesti

Preminuo Aki Rahimovski - donosimo službeno priopćenje menadžmenta i benda

Aki Rahimovski, Parni Valjak

Aki Rahimovski (Parni Valjak) /Sasa Huzjak

share

Kako je ranije s velikom tugom potvrđeno, danas nas je u 67. godini života zauvijek napustio Aki Rahimovski, frontmen Parnog Valjka i jedan od najvećih vokalnih interpretatora regionalne glazbene scene.

Ovu tužnu vijest, bend Parni Valjak podijelio je putem svojih društvenih mreža, a u nastavku vam donosimo i službenu izjavu menadžmenta benda:

„Nažalost, danas nas je napustio naš dragi Aki. Preminuo je iznenada u prijepodnevnim satima u bolnici u Novom Mestu. Ovo je šok za sve nas te vas u ime obitelji i benda Parni Valjak molim za razumijevanje u ovim teškim i tužnim trenucima. O svim daljnjim informacijama obavještavat ćemo vas redovito” poručuje Dino Bahtijarević, menadžer benda Parni Valjak.

Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i suborac, Aki – čovjek koji je živio za pjesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku i nevjerici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju davati osobne izjave za medije.”, izjavio je Husein Hasanefendić Hus u sklopu službenog priopćenja benda objavljenog na Facebook stranici Parnog valjka.

“Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove obitelji i benda molimo za razumijevanje.

Ovim putem želimo zahvaliti publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izrazima suosjećanja. Znali smo koliko je voljen, no neizmjerno smo dirnuti silnom ljubavi i reakcijama koje dolaze iz svih krajeva svijeta. ‘I na kraju, dozvoli da ti kažem, ljubavi dobijaš koliko i daješ’, a Aki je davao i davao…

O svim daljnjim informacijama obavijestit ćemo vas na vrijeme, isključivo putem naših službenih stranica te se ograđujemo od bilokakvih vanjskih i neprovjerenih izjava.”, zaključio je Hus.

Malo je vokalnih interpretatora i glazbenika na ovim prostorima koji su toliko osebujni kao što je Aki Rahimovski. Kroz pet desetljeća glazbenog djelovanja, svojim prepoznatljivim i snažnim vokalom prometnuo se u jednog od najvećih regionalnih rock-pjevača te postao omiljeno glazbeno ime svih generacija.

Osim kroz pjesme, svoju snažnu pokretačku energiju prenosio je i kroz koncertne spektakle Parnog Valjka, s kojima je vjernoj publici desetljećima donosio vrhunsko koncertno iskustvo, ispunjeno glazbom, ljubavi i momentima za pamćenje.

Kao glazbenik, Aki Rahimovski iza sebe ostavlja bogato nasljeđe i zauvijek ispisane stranice dnevnika regionalne glazbene povijesti.

Moglo bi Vas zanimati