28
velj
2023
Vijesti

Gdje pjesme nose ljudska lica

Amira Medunjanin najavila koncert u Areni Zagreb

Amira Medunjanin

Amira Medunjanin /Edvin Kalić

share

Nakon brojnih poznatih domaćih, ali i svjetskih pozornica, Amira Medunjanin najavljuje koncert naziva Gdje pjesme nose ljudska lica uz Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača u Areni Zagreb.

Koncert će se održati 8. lipnja ove godine, a ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.

Publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma Rosa iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin.

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora.

Na velikom zagrebačkom koncertu Amira će uz pratnju Simfonijskog orkestra ugostiti i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina, a ulaznice za ovo jedinstveno koncertno druženje kreću u prodaju 1. ožujka u 12 sati putem sustava Entrio

Moglo bi Vas zanimati