27
velj
2023
Zagrebački festival

Ususret Zagrebačkom festivalu

The Splitters o pjesmi "Svjetlost"

The Splitters

The Splitters /Marita Bulimbašić

share

The Splitters se vraćaju na Zagrebački festival s pjesmom “Svjetlost”.

Na veliku se pozornicu vraćaju nakon nastupa na Dori: „Bilo je to prekrasno iskustvo na svim razinama od organizacije i priprema do samog nastupa i izvođača koji su sudjelovali. Iskreno nam je drago što smo se prijavili i zahvaljujemo se još jednom našem timu koji je vjerovao i podržavao nas u cijelom tom procesu i publici i centrima koji su nagradili našu izvedbu”, rekli su nam Splittersi koji se posebno vesele nastupu na Zagrebačkom festivalu s „vrhunskim orkestrom i glazbenicima gdje se svi ugodno osjećamo i s guštom na najbolji mogući način možemo predstaviti novu pjesmu.”

Kažu da je Zagrebački festival odlična promocija izvođača i pjesme, zbog čega mu se vrlo rado vraćaju. Balada koja govori o nekoj drugoj dimenziji ljubavi s kojom će se predstaviti 17. ožujka nastala je prije nekoliko godina: „Još prije dvije-tri godine imala je melodiju za ono što je danas refren. Polako se gradila. S vremenom su se riječi hvatale kao šećerna vuna na štapić, dok nije izašla ovako prekrasna kao što je danas”, otkrivaju nam dečki. Poruka koju šalju pjesmom jest da se ljudi ne mijenjaju te „da su uvijek glupi, lijepi i divni”.

Za njih Zagrebački festival ima posebno značenje: „To je prvi festival gdje smo se predstavili publici preko malih ekrana u prijenosu uživo i prvi festival uopće tako velike organizacije, produkcije i tradicije na kojemu smo nastupili”, zaključuju dečki i za kraj nam otkrivaju da im je u posebno draga festivalska pjesma pobjednica, pjesma “Nekad je bilo bolje” grupe Detour.

“Svjetlost” je pjesma koju autorski potpisuje sam bend, s kojima je na produkciji i aranžmanu radio Marko Mihaljević, njihov stalni suradnik.

Moglo bi Vas zanimati