09
ožu
2023
Vijesti

Od 7. do 9. srpnja

Bear Stone Festival najavio nova imena: Monster Magnet, Conan, Cojones...

Bear Stone Festival

Bear Stone Festival

share

Bear Stone Festival, koji se održava od 7. do 9. srpnja, najavljuje nova imena!

Prvo među njima je legendarni američki rock sastav Monster Magnet. Ujedno je to i drugi headliner ovogodišnjeg Bear Stone Festivala. U stopu ih prate engleski Stoner/Doom prvaci Conan. Miljenici underground scene te vrlo respektirani bend koji nam dolaze na krilima novog albuma.

Iz dubokog, petogodišnjeg sna budimo zagrebačke Stoner Rock aseve Cojones. Ovo će im biti prvi nastup nakon pauze, te premijerno ukazanje na Bear Stone Festivalu. Ovaj šut imena zaokružujemo zvucima psihodeliŠČne Rijeke. Na pozornicu će se popeti svita čudnog imena, bend The Freak Folk of Mangrovia.

Monster Magnet (SAD)

Pod neuništivim vodstvom glavnog veleuma, jedinog originalnog člana, gitariste i pjevača Dave Wyndorfa u svojih su skoro 35 godina prošli apsolutno sve prepreke na koje jedan punokrvni Heavy Rock bend može nabasati na svom putu. Aktivni su od 1989. god. i poznati po zvuku koji je u jednakoj mjeri inspiriran izvođačima kao što su (rani) Alice Cooper, MC5, Hawkwind, The Stooges, Black Sabbath, Jack Kirby i Amon Duul II.

Bend je najveću pozornost i slavu stekao svojim albumom Powertrip i hit singlom Space Lord otvarajući time vrata prema komercijalnijem zvuku s primjesama Space Rocka i psihodelije. Do danas bilježe 10 službeno objavljenih albuma uz ostala izdanja), svirali su rame uz rame s najvećim imenima, te održavali solo turneje po cijelom svijetu. Također su direktno odgovorni i zaslužni za popularizaciju Stoner Rock zvuka zajedno s bendovima kao što su Masters of Reality, Kyuss, Fu Manchu i Sleep.

Conan (UK)

Ravno sa sumornog engleskog sjeverozapada dolazi nam Conan! Bend u kojem čovjeka nosi breme bezdane, brundajuće, nabijajuće težine. Kroz zjapeće ponore sumorna opustošena bojnog polja isporučuju ton i riffove tako sumorne i guste da se bogovi okreću na drugu stranu kako bi izbjegli gušenje pod nezemaljskim (zvučnim) govorom ovog sastava.

Od 2007. polako ali sigurno zauzimaju zasluženo mjesto predvodnika teške glazbe u Velikoj Britaniji, ali i u svijetu. Redovito se nalaze visoko na album listama relevantnih medija (Pitchfork, Kerrang!, Metal Hammer, The Obelisk, Decibel Magazine, itd.) Na krilima sjajnog prošlogodišnjeg albuma Evidence of Immortality dolaze nam isporučiti nesvakidašnju dozu divljeg, galopirajućeg i nemilosrdnog fuzza! Nema bijega, nema odmora…

Cojones (Hrvatska)

Cojones su bend koji čvrsto stoji iza svog imena. Kvartet satkan od masivne energije, niskih štimova, jake glasnoće i gitarističke eksplozije. Nastali su 2006. god. i otad hrabro koračaju regionalnim i europskim Rock cestama. Različitim uplivima u (pod)žanrove koje crpe iz šarenih izvora utjecaja krasi ih odlična ritam sekcija, dvije gitare u koheziji, impresivne vokalne dionice i zarazne pjesme.

Volite li stav Monster Magneta, melodijom zaražene refrene koji podsjećaju na Soundgarden, uključujući i suvremenike kao što su Witchcraft, Psych-prog estetiku bendova Motorpsycho, Colour Haze i Hypnos 69, u kombinaciji sa snažnom dozom The Melvins i Kyuss grmljavine, tada su Cojones sve što ćete ikada trebati. Uz nekolicinu objavljenih izdanja i zadnje dugosvirajuće ostvarenje Resonate (2016.), Cojonesi izlaze iz petogodišnje hibernacije i okupljaju se za premijerni nastup na Bear Stone Festivalu!

The Freak Folk of Mangrovia (Hrvatska)

Uz ovakvo ime ide i pripadajuća filozofija koja glasi: “Kozmički druidi istražuju rubove prostora i vremena.” Ukratko, tako bi se mogao opisati glazbeni izričaj ovih vrlih rijeŠČana. Kvartet koji se najugodnije osjeća svirajući po rubu svijesti gdje se susreću Space Rock, jam estetika, psihodelija i Stoner Rock. The Freak Folk of Mangrovia kolektiv je riječkih glazbenika koji već više godina surađuju u raznim bendovima.

Glazbi pristupaju kao igri, eksperimentirajući sa zvukom i raznim ritmičnim temama. Ne stvaraju pjesme u klasičnom smislu, već razrađuju ideje koje se kreću od laganih, opuštenih, atmosferičnih dijelova do žestokih, kaotičnih, soničnih eksplozija. S novim albumom u pripremi i oboružani glazbenim arsenalom napast će vaša senzorna osjetila i odvesti vas na putovanje razinama za koje niste ni znali da postoje.

Ne zaboravite na Bear Stone Festival Warm-Up Party na kojem će 14. travnja nastupiti Colour Haze i Bosco Sacro u legendarnom Klubu Močvara.

Ulaznice za festival su na Entriju.

Moglo bi Vas zanimati