23
lis
2023
Vijesti

od 4. do 7. srpnja

Poznata prva imena Bear Stone Festivala 2024.

High on Fire

High on Fire

share

Objavljena su prva imena sljedećeg Bear Stone Festivala

Bear Stone Festival 2024. održat će se od 4. do 7. srpnja 2024. te će ugostiti 28 bendova na svoje tri pozornice tijekom četiri dana trajanja festivala.

Early Bear festivalske ulaznice su u prodaji.

HIGH ON FIRE (SAD)

Prvi headliner je legendarni High On Fire. Upustite se na nezaboravno sonično putovanje ispunjeno njihovom prepoznatljivom mješavinom žestokih riffova i moćnih vokala. Svjedočite seizmičkoj izvedbi i pridružite se u epskoj večeri Metal majstorija!

COLOUR HAZE (DE)

Nakon što su publiku zagrijali za Bear Stone Festival 2023. klubskim nastupom u Zagrebu ranije ove godine, Colour Haze će po prvi put očarati Bear Stone pozornicu. Oslobodite se jedinstvenoj fuziji Psihodeličnog Rocka i zamršenih melodija koje će vas odvesti u nove zvučne dimenzije.

PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS (UK)

Britanski velikani Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs će preuzeti na sebe veliku odgovornost prizivanja same esencije doom metala i prekriti je svojom patinom prepoznatljive mješavine psihodeličnog rocka i heavy metala. Preplavite se zidovima zvuka stvorenih isparavanjima Black Sabbatha, Electric Wizarda i Sleepa.

MOTHER VULTURE (UK)

Nakon neponovljivo električnog nastupa kojim su nas oduševili na Year Zero ediciji festivala, ponovno pozivamo bristolski Mother Vulture na obale Bear Stone Festivala. Izujte se iz cipela još jednom u adrenalinskom spektaklu prepunog jedinstvene energije i sirove Rock vještine.

GNOME (BE)

Nedostaje vam glazbe koja je posvećena ugnjetavanju gnomova od strane zlog kralja? Belgijski Gnome je tu da opjeva sve potlačene gnomove uz očaravajuće nastupe natopljene njihovom prepoznatljivom mješavinom Progresivnog i Stoner Rocka, popraćenog svojim, već legendarnim, gnomovskim ruhom.

NEMEČEK (HR)

Uronite u intenzivno sirove zvukove hrvatskog benda Nemeček dok hipnotiziraju Bear Stone Festival svojom snažnom mješavinom folkom nadahnute glazbe obilježene žestokim i mračnim tonovima.

BARON CRÂNE (FR)

Baron Crâne je pariški instrumentalni trio poznat po svojoj dinamičnoj fuziji psihodeličnih, progresivnih i eksperimentalnih zvukova koji oblikuju impresivno glazbeno putovanje ispunjeno snažnim riffovima i mješavinom različitih utjecaja.

SLOWTORCH (ITA)

Kanalizirajući eksplozivnu mješavinu žara Clutcha, težinu Black Sabbatha i sirovu energiju Corrosion of Conformityja, talijanski teškaši Slowtorch isporučuju zapaljivi juriš nemilosrdnih zvučnih pejzaža obilježenih njihovim vatrenim intenzitetom i snažnom glazbenom vještinom.

JANTAR (HR)

Jantar je post-metal/prog rock bend iz Zagreba nastao nakon raspada Pink Fairy Armadilla, usmjeren na isporučivanju zvuka koji zadire duboko u nepravilne ritmove, disonantne tonove i preklapajuće slojeve analognih sintisajzera.

RENS ARGOA (HR)

Zadivite se glazbenim iskustvom koje prkosi žanrovima s instrumentalnim triom Rens Argoa. Nadahnuti strašću prema ritmičkim riffovima i melodijama spajaju elemente jazza, orkestralne glazbe, prog rocka i punka u tapiseriju koja čini njihovu dosadašnju diskografiju od četiri albuma.

QUIET CONFUSION (ITA)

Poželite dobrodošlicu dinamičnom rock’n’roll/psychedelic/heavy-blues bendu pod nazivom Quiet Confusion iz talijanske Verone. Ovaj bend je nabolje opisan svojim električnim izvedbama i prepoznatljivim Stoner Rock vibracijama u stilu 70-ih predstavljenim na njihovom posljednjem albumu “Magella”.

TIGHT GRIPS (HR)

Tight Grips su eksplozivan eksperimentalni hrvatski rock trio s evoluirajućim zvukom koji utjelovljuje mono-synth, blues i grunge elemente. Osvajaju publiku na brojnim festivalima i regionalnim turnejama, a trenutno se pripremaju za izdavanje svog dugo očekivanog trećeg albuma Jewels, koji bi trebao biti objavljen na jesen 2023.

VUKOJARAC (HR)

Vukojarac, mračno utjelovljenje kaosa i očaja, zrači nadzemaljskom snagom koja njegove sljedbenike mami u ponor manijakalnog ludila. Pokreće ga nezaustavljiva želja u širenju Riffa i guranja čovječanstva u Prazninu.

A GRAM TRIP (HR)

Podrijetlom iz Zagreba, ovaj četveročlani bend temelji svoj zvuk na intenzitetu kojeg pokreće čisti Fuzz uz ispreplitanje mantričnih doom riffova, sludge vokala i stoner melodija. Krče svoj jedinstveni put kroz trifektu ovih žanrova, najbolje utjelovljenom na njihovom debitantskom albumu Long Overdue objavljenom u svibnju 2023.

Moglo bi Vas zanimati