23
sij
2023
Vijesti

Venecijanski biennale

Biennale College Musica 2023. - otvorene prijave

Biennale College Musica

Biennale College Musica

share

U tijeku su prijave za odabir do deset glazbenika, skladateljica, izvođača, umjetnica u zvuku i programera za rezidencijalni program istraživanja i produkcije novih projekata za poseban program Venecijanskog biennala, Micro-Music, koji će se održati od 16. do 29. listopada 2023. godine.

Program je namijenjen mladim glazbenicama i glazbenicima, skladateljicama i skladateljica, izvođačkim umjetnicama i umjetnicima iz područja sound arta ili programerima zainteresiranima za produciranje novih glazbenih projekata koji se odnose na jedno od područja istraživanja i stvaranja:

računalna kompozicija, algoritamska kompozicija, eksperimentalna izvedba, generička glazba, zvučne instalacije, biotehnologija primijenjena u području glazbe, projekti u zvuku koji proizlaze ili se bave umjetnom inteligencijom i pojačanom realnošću te elektronika. 

Biennale College Musica 2023. poziva sve mlade u dobi od 18 do 30 godina koji će boraviti u rezideniji u Veneciji pri studijima CIMM-a (La Biennale di Venezia Centre for Computer Music and Multimedia) tijekom osam tjedana, podijeljenih u tri dvotjedna boravka tijekom godine te dvotjedni boravak tijekom festivala Micro-Music, posvećenog radu s digitalnim zvukom.

Skupina mentora sačinjena je od vodećih umjetnika i programera digitalnoga zvuka, a to su: Miller Puckette, Gerfried Stocker, Kyoka, Thierry Coduys, Brigitta Muntendorf i Oscar Pizzo.

Odabir će biti vođen imajući na umu istraživačka područja različitih mentor(ic)a kako bi svatko od njih mogao nadgledati razvoj jednoga ili dvaju odabranih projekata.

Odabrani će glazbenici pratiti predavanja i konferencijski program prema prijedlogu dodijeljenih tutora te će u rezidenciji raditi na novim projektima koji će biti dijelom programa festivala Micro-Music.

Svaki boravak sadržavat će grupne i pojedinačne susrete s mentorima, različita razdoblja nadziranog rada u studiju te individualni rad u tome namijenjenim prostorima Biennala.

Rad u studiju omogućit će sesije za programiranje, razvoj, snimanje i zvučnu reprodukciju pod nadzorom mentora i tehničkog osoblja festivala. Tijekom čitavog procesa stvaranja i produkcije, od ožujka do listopada 2023. godine, tim Venecijanskog biennala bit će u kontaktu sa sudionicima.

Zainteresirani sudionici za prijavu trebaju ispuniti online obrazac te ga poslati do 31. siječnja 2023.
Prijave trebaju sadržavati detaljan životopis na engleskom jeziku, kratak opis projekta na engleskom jeziku (svaka kandidatkinja ili kandidat može predstaviti jedan ili dva projekta), 1 ili 2 partiture u PDF formatu te audio i/ili video dokumentaciju vezanu uz prethodne projekte.

Odabir:

Kandidatkinje/i će biti odabrani za sudjelovanje temeljem predane dokumentacije, a konačnu odluku ima umjetnička ravnateljica.

Prijava:
Nema financijske participacije za prijavu.

Odabrani će kandidati trebati platiti registraciju u visini od 80 eura (isključivo bankovnom karticom nakon objave odabranih kandidat(kinj)a.

Putovanje i smještaj:
La Biennale di Venezia pokriva trošak putovanja i smještaja za sve sudionike.

Svaki će kandidat/kinja primiti honorar za svoj rad u iznosu od tisuću eura bruto.

Detaljnije informacije o festivalu, mentorima i programu možete pronaći na stranici festivala, a vezano uz ovaj program možete pisati na adresu: [email protected].

Moglo bi Vas zanimati