21
sij
2023
Daj 5

Daj 5: CAMBI., Svemirko i Peki Pele, Anna Moor i drugi

share

Tmuran kraj siječnja u glazbenom je postao svojevrsna glazbena uvertira za Valentinovo. Ljubav je u domaćoj ponudi novih pjesama ovog tjedna bila glavna tema, a umjetnički karakter istog osjećaja potpuno raznovrstan. Za svakog ponešto u novom pregledu najboljih singlova ovog tjedna. 

 

Hauser – “The Phantom of the Opera”

Nakon što je samouvjereno zakoračio u samostalnu karijeru u sklopu koje je već sada najavio veliki zagrebački koncert u Areni u listopadu 2023., Hauser je zakoračio u misteriozne vode mjuzikla Andrewa Lloyda Webera. Poznata pjesma iz mjuzikla Fantom iz opere dobila je mnogobrojne obrade, a sada i onu violončelističku na Hauserov način i to uz pratnju Češke filharmonije.

 

Svemirko i Peki Pele – “Nosi me na duši”

Gdje je Svemirko? Mnogi su u posljednjih nekoliko mjeseci znatiželjno postavljali ovo pitanje, jer ovaj je popularan bend gotovo nestao sa scene. No, evo ih opet, došli su. I to u kombinaciji s Peki Peleom, u prepoznatljivom plesnom synth ritmu koji je instantno dobio mnogobrojne pozitivne reakcije njihovih vjernih obožavatelja. Pjesma je prilično zarazna, a postoji i velika mogućnost da ćemo u bližoj budućnosti čuti još ovakvih glazbenih poslastica iz njihove kreativne radionice.

 

Anna Moor – “shangai 6”

Album plavi avioni osigurao joj je nominaciju za nagradu Rock&Off te potrebnu prepoznatljivost na domaćoj glazbenoj sceni. Anna Moor sad predstavlja novi singl “shangai (6)”, ambijentalnu kompoziciju sjetnog tona i pozitivnog karaktera. Svoj je umjetnički doprinos ovoj pjesmi dala ekipa iz benda pocket palma koji s Annom Moor supotpisuju aranžman, a zaslužni su i za produkciju pjesme.

 

Kolo Slavuj & Folklorelektro – “Lipa”

Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata Kolo Slavuj i zagrebački duo Folklorelektro nastavljaju svoju umjetničku suradnju i predstavljaju singl “Lipa”. Spoj su tradicije i elektronske glazbe na koji biste, ako do sada niste, svakako trebali obratiti pažnju. Autori pjesme su Hrvoje Crnić, Štefan Kocsis i Boris Harfman. Vokale pjevaju zbor ansambla Kolo Slavuj, a samu pjesmu producirao je duo Folklorelektro.

 

CAMBI. – “Moja duša”

Nakon dvije godine, vokalni pop sastav CAMBI. u novoj pjesmi opet surađuje s Marijom Mirković, autoricom hita “Zaljubljen” s Dore 2021. Blago dramatična instrumentalna pozadina, poneko višeglasje u falsetu i neizostavna ljubavna tematika, zasigurno će se svidjeti njihovim pratiteljicama. Pjesmu prati i spot čija je priča smještena na više lokacija u Splitu te na atraktivnoj lokaciji kule Nutjak koja se uzdiže iznad rijeke Cetine.

 

Moglo bi Vas zanimati