23
svi
2023
Vijesti

Rasprodan koncert

Grupe DJECA! i Joker Out gosti Buč Kesidiju na stadionu Šalata

Djeca!

Djeca! /Matej Grgić

share

Zagrebački garage rock duo DJECA! i slovenski bend Joker Out nastupit će u subotu 27. svibnja kao gosti na rasprodanom koncertu Buč Kesidija na stadionu Šalata.

Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva svoju su potrebu za stvaranjem buke pretvorili u dvočlani autorski rock projekt. Nakon što su savladali sve prepreke koje su im se našle na putu, svoju su trogodišnju glazbenu viziju počeli ostvarivati u prvoj polovici 2022. godine kada su svoj žestoki zvuk predstavili singlovima ”Ti imaš sve” i ”Seljačka buna”. Album prvijenac KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK objavili su 11. studenog i za njega kažu da je pretežito divlji, na momente inspiriran prljavim hip hop grooveovima s jednom opasnom ‘diskosynthljubavnom’ pjesmom ”Želim s tobom sve” na kojoj su surađivali s Anjom Papom i Lukom Vidovićem iz sestrinskog benda pocket palma s kojima često i nastupaju. Album su snimili u RSL Production Studiju u Ljubljani uz pomoć Bojana Pahljine i Damira Rončevića, dok miks i master potpisuje svestrani eklektični glazbenik Niko Potočnjak. Uz album, isti su dan objavili i svoj treći singl ”Kuća straha” koji prati prigodan spot.

Kao posebni gosti na Šalatu stiže i Joker Out, najpopularniji slovenski rock bend. Grupa, osnovana 2016. dosad je objavila dva albuma – Umazane misli i Demoni i u potpunosti osvojila susjednu državu, ali i pokazala velik internacionalni potencijal. Osim što su predstavljali svoju zemlju na netom održanom Eurosongu i imaju uplaniran veliki jesenski koncert u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji, Joker Out upravo su objavili duet “New Wave“ s rock ikonom Elvisom Costellom.

Uz grupu DJECA! na Šalati će svirati i najpopularniji slovenski rock bend Joker Out. Vrata stadiona Šalata otvorit će se u subotu 27. svibnja u 18:00.

Djeca! će svoj nastup započeti u 19:00, Joker Out u 20:00, a Buč Kesidi u 21:00.

Moglo bi Vas zanimati