01
ruj
2022
Vijesti

Buč Kesidi premijerno u Rijeci

Beat na Moru 2022.

Beat na Moru 2022. /David Mandić

share

Pančevski dvojac Buč Kesidi konačno dolazi u Rijeku, a premijerni nastup zakazan je u Pogonu kulture u petak 28. listopada.

Energični nastupi, šljokičasta odijela, disko kugle i glazba za kojom je poludjela publika iz cijele regije sinonim su za ovaj bend. Sjajan dvojac iz Pančeva u svojoj biografiji imaju i rekordnih pet rasprodanih koncerata u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a jedan od najbrže rastućih bendova po prvi puta dolazi u Rijeku na disco rock’n’roll tulum.


Bend je proizveo ogroman hype u cijeloj regiji fantastičnim albumom Euforija, koji je uvršten na ljestvice najboljih izdanja te godine, kasnije ga je objavio i na ekspresno rasprodanom vinilnu. Album im je donio nominaciju za prestižnu nagradu IMPALA, za najbolji nezavisni europski album, nagradu su i osvojili u kategoriji Najboljeg izvođača u 2021., a bend je ujedno snimio i svoj prvi koncertni film Buč Kesidi: Euforija uživo.

Kritika hvali glazbu i tekstove nazivajući pjesme himnama generacije, a milijunski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti koji se pamte govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo kako sami sebe Buč Kesidi naziva, opravdavaju poziciju regionalnih zvijezda.

Buč Kesidi potvrdili su svoj status nizom nastupa na najvećim festivalskim i koncertnim pozornicama regije, a bend ne miruje i snima novi album, dok će njihov prvi koncert u Rijeci biti prilika čuti hitove poput “Nema ljubavi u klubu”, “Đuskanje ne pomaže” ili “Tiho”.

Ulaznice su u prodaji od petka 2. rujna po cijeni od 90 kn. Ta cijena će vrijediti do 30. rujna, a dan nakon za ulaznice će trebati izdvojiti 100 kn. Ostane li ih, na dan koncerta će cijena iznositi 120 kn.

Ulaznice su dostupne na  na svim fizičkim prodajnim mjestima

Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr, kao i u Dallas Muic Shopu u Rijeci.

Moglo bi Vas zanimati