01
ruj
2022
Vijesti

Predvođen jakim domaćim imenima, na Jankomiru se održava Zagreb Calling festival

Sunčica Barišić (Insolate) / press

Sunčica Barišić (Insolate) / press

share

Zagreb Calling već 12. godinu nagovještava kraj ljetne festivalske sezone i povratak partijanera u Zagreb. Svake godine projekt je rastao i obogaćivao ponudu, a ove godine se prvi puta odvija u festivalskoj varijanti.

S dva dana sa dva floora i jakim domaćim line up-om, Zagreb Calling ovog vikenda postaje neobilazno mjesto za sve ljubitelje elektroničke glazbe. Lokacija je prekrasna jankomirska šumica pored Savskog nasipa, zbog čega se radi o posebnoj prilici za uživanje u zadnjim danima ljeta na otvorenom.

Ove godine očekuju nas četiri različite priče. U petak, 2. rujna, bit će postavljen Goa Fanatic Floor, kojeg karakteriziraju psihodelični zvukovi goe i psy trancea, te Sunrise Floor sa minimalom. U subotu, 3. rujna, tu su The Spirits Floor na kojem će se slušti melodični techno, a The Nature Floor će biti posvećen klasičnijem techno zvuku.

Headlineri su dobro poznati Petar Dundov i Insolate, naši najuspješniji DJ-i sa internacionalnom reputacijom.

Sinonim za glazbenog znalca među domaćim DJ-ima svakako je Petar Dundov, naš u inozemstvu najpoznatiji i najuspješniji glazbenik, ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu. On po svojem talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseudonimom Unreal, da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard.

Insolate je rođena Osječanka koja je zaludila svjetsku scenu svojim repetitivnim i hipnotičkim zvukom, koji osvaja najbolje svjetske klubove i festivale.. Fascinantan je njezin uspon i karijera koja već 20 godina neumorno promovira zvuk svojstven svjetskim glazbenim metropolama. Osim mnogobrojnih nastupa po regiji, Insolate je proputovala svijet i dala svoj doprinos najvećim svjetskim festivalima poput Tomorrowlanda, Amsterdam Dance Eventa i Dimensionsa.

Ona je i prošle godine bila jedna od headlinera Zagreb Callinga, a organizatori su ju, još pod dojmom tog nastup, ponovno pozvali u goste.

Sunčica Barišić (Insolate) / press

Sunčica Barišić (Insolate) / press

Ostatak bogatog lineupa predvode zagrebačke perjanice domaćeg elektroničkog zvuka: Cet, Mozer, Teo Harouda, Spinn, Vedran, Stevo, Teychee i mnogi drugi.

Zagreb Calling

Zagreb Calling

Ulaznice potražite u sustavu Entrio po cijeni od 70 kuna za jednodnevnu ulaznicu i 110 kuna za festivalsku.

 

Moglo bi Vas zanimati