26
sij
2023
Vijesti

Carmen i Balet gala - baletni klasici u Lisinskom

share

12. veljače u Lisinskom vas očekuju zanimljive izvedbe, Carmen i Balet gala, pomno odabrana plesna remek-djela iz najljepših svjetskih baletnih predstava!

 

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet vraća se u Lisinski. Nakon baletnog spektakla Orašar koji je rasprodao Lisinski već desetak puta u posljednjih nekoliko godina, poznata ukrajinska baletna trupa predstavlja strastven i dramatičan balet Carmen te probrana remek-djela iz najljepših svjetskih baletnih predstava.

Carmen je balet temperamentnih ritmova i oštrog suvremenog koreografskog teksta Alberta Alonsa izvanredne dinamične koreografije, nastao na temeljima priče Prospera Mériméea  nezaboravne glazbe Georgesa Bizeta koju je aranžirao i prilagodio za balet Rodion Ščedrin. Energično i strastveno djelo o ljubavi, ljubomori i smrti tragična je priča o slobodi i erotičnosti ciganke Carmen koja zavodi naivnog vojnika Don Joséa, koji je, zaslijepljen ljubavlju, slijedi u život opasnosti i kriminala ostavljajući svoju zaručnicu i karijeru, no Carmen ga ubrzo odbacuje zbog toreadora Escamilla.

Uz Carmen, posjetitelje očekuje i najraskošnija baletna revija najdojmljivijih i najljepših ulomaka iz najpoznatijih baletnih djela klasične i moderne baletne literature: Pas de deux iz romantičnih baleta Gusar A. Adama i Labuđe jezero P. I. Čajkovskoga, duet Romeo and Juliet iz Radio & Juliet uz glazbu sastava Radiohead, ples Smrt labuda iz Karnevala životinja C. Saint-Saënsa, Tango iz baleta Zlatni vijek D. D. Šostakoviča te Grand pas iz Don Quijotea L. Minkusa.

Ulaznice, po cijenama od 22 do 45 €, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.

Moglo bi Vas zanimati