26
sij
2023
Vijesti

Rock&Off

Tko će biti Veliki prasak hrvatskog rock&offa?

Rock&Off

Rock&Off

share

Izbor za najbolje novo ime domaće rock&off glazbe čine Djeca!, Eliot Alma, Hram, Miach i Tidal Pull.

Najbolji među njima će, osim Rock&off kipića, osvojiti i posebnu nagradu HDS ZAMP-a u iznosu od 1500 eura: „Tapšanja po ramenu, novinarske recenzije i kipići su svakako lijepa stvar, ali financijska stimulacija olakšava i omogućuje kontinuitet rada kako bi ta ista priznanja stigla i u budućnosti“, objašnjavaju iz stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. Također i ove godine će svi nominirani iz ove kategorije otići na treću Rock&Off turneju diljem Hrvatske gdje će se predstaviti široj javnosti.

Djeca! su zagrebački duo kojeg čine Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva, a publici su se predstavili debitantskim albumom Kad čuješ ovaj zvuk. Kad se ne školuju na pedagoškom fakultetu i ne rade u vrtiću (otud i naziv benda?), Bruno i Benjamin rasturaju na svojim instrumentima u garaži i Mali pogon Tvornice Kulture pretvaraju u njujorški CBGB.

Eliot Alma samozatajna je kantautorica na relaciji London-Zagreb. Odrasla u umjetničkoj obitelji, Mimi Šerbedžija školovala se na liverpulskoj akademiji Paula McCartneyja, no njeni utjecaji ipak su nešto komorniji i mračniji. Takav je i njen nastupni EP kojeg jedva čekamo čuti uživo!

Hram su žestoki Šibenčani koji kroz opake rime i beatove prikazuju naličje grada kulture i život u četvrtima koje nemamo priliku vidjeti na šibenskim razglednicama. Naslov njihovog albuma Bijes govori sam za sebe, a njime je katalog domaćeg hip hopa dobio još jedan kvalitetan ulaz.

Miach, pravog imena Mia Čičak, šira je javnost imala priliku upoznati u još uvijek aktualnom duetu s Hiljsonom Mandelom i hitu “NLO”. No, ovaj izdanak Lil’ drito škole ima ozbiljnu viziju svoje glazbene budućnosti što je potvrdila i na prošlogodišnjoj MAKK konferenciji. Keep ‘em coming, Miach!

Nositelji tzv. big inde žanra, zagrebački Tidal Pull, glazbenoj su se javnosti predstavili debitantskim albumom Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini. Manifest je to z-generacije koja u svakodnevnom užurbanom tempu stremi pauzi, promatranju i promišljanju. Tidal Pull su toj misiji dodali uzbudljivi ritam i zarazne riffove.

 

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:
Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

“Najbolji tulum u gradu” odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati