26
sij
2023
Vijesti

Večeras dodjela Cesarice - stižu velika glazbena imena

share

Danas, 26. siječnja od 21:10h dodjeljuje se nagrada koja je postala tražena među domaćim izvođačima.

U prodaji su bile i ulaznice putem sustava Entrio, a za one koji nisu uspjeli doći do svoje ulaznice – tu je prijenos uživo na HTV2.

U zagrebački HoB (bivša City Plaza) na crveni tepih stižu najpopularnija glazbena imena – izvođači, autori, producenti… Eni Jurišić, Matija Cvek, Mia Dimšić, Parni Valjak, Marko Bošnjak, Luka Nižetić, Tonči Huljić, Lorena, Marko Kutlić, Jelena Rozga, Miach, Hiljson Mandela & Silente. Osim ovogodišnjih finalista koji su u borbi za Cesaricu za Hit godine, na dodjelu stižu i neki od dobitnika prijašnjih nagrada za Hit godine – Franka Batelić, Zsa Zsa i Petar Grašo.

Tko će dobiti statuu za Hit 2022. godine, saznat ćemo u četvrtak, 26. siječnja u izravnom prijenosu dodjele. Osim najtraženije nagrade, tijekom dodjele saznat ćemo i tko je dobitnik Cesarice za Hit autora, ali i kome će pripasti nova nagrada – Cesarica Bestseller!

Nagradu Cesarica Bestseller primit će izvođač koji je u protekloj godini ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, po evidenciji HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja kroz 2022. godinu u Republici Hrvatskoj.

„U 2022. godini premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događanjima iz pretpandemijske 2019. godine. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti „kao nekad“, tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka”, ponosno su izjavili organizatori temeljem podataka HDS ZAMP-a, iz kojih ćemo sad prvi put doznati koji je domaći izvođač prodao ukupno najveći broj ulaznica u cijeloj 2022. godini.

Odlična godina iza nas, a još bolja večer ispred nas! Gledamo se u četvrtak od 21:10 na HTV!

Moglo bi Vas zanimati