18
lis
2022
Vijesti

Daleka obala - najavljen zagrebački koncert u Tvornici kulture

daleka obala, marijan ban, split, smoje

Daleka obala objavljuje novi studijski album / Doringo Photography

share

Splitski rokeri uz čije su pjesme odrastale generacije dolaze u Zagreb. Nakon vijesti o ponovnom okupljanju, koncertima i novom materijalu Daleke obale koja je razveselila mnoge, bend će svoje mnoge hitove konačno izvesti i u Velikom pogonu Tvornice kulture u subotu, 9. prosinca.

Daleku Obalu danas čine Zoran Ukić na bubnjevima, gitarist Jadran Vušković te basist Boris Hrepić kao članovi originalne postave benda. Bend je kompletiran novim frontmenom, etabliranim saksofonistom Jakšom Jordesom koji se Dalekoj Obali pridružio nakon snimanja pjesme „Lipi dani“ i to uz blagoslov legendarnog i teško zamjenjivog osnivača benda Marijana Bana.

Splitski rokeri nastavljaju aktivno raditi na svojoj glazbi, a osim svirki uživo, marljivo rade i na svježim materijalima. Novim su singlom, objavljenim 6. listopada za izdavačku kuću Dancing Bear oduševili svoju vjernu publiku i najavili izlazak svog prvog studijskog albuma u posljednjih dvadeset godina pod nazivom Kao sad. Pjesma „Ni ti a ni ja“, emotivna ljubavna balada koja pjeva o rastanku i kompliciranim međuljudskim odnosima, nastala je upravo pod autorstvom novog frontmena benda Jakše Jordesa. Uz Nenu Belana na pratećim vokalima i Luku Iverca na violi, pjesma i prateći spot snimljen u Jakšinom rodnom mjestu Lumbardi.

Daleka Obala u Tvornici kulture izvest će najveće hitove iz najsjajnijih razdoblja svoje karijere i podsjetiti sve zašto i kako su postali i ostali tako veliki. „Tonka“, „Nema te“, „Ona zbori“, „Noć je prekrasna“, „80e“, „Četrnaest palmi“, „Morska vila“, „Ruzinavi brod“, „Od mora do mora“, „Roza“ samo su neke od mnoštva bezvremenskih pjesama koje će se zborno pjevati na ovom velikom predbožićnom koncertu u Tvornici kulture.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 110 kuna, dok će na dan koncerta koštati 130 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati