20
lis
2023
Vijesti

Darko Rundek i Elemental ovog vikenda u Rijeci

Elemental

Elemental

share

Rundek eko kvartet

Rundek eko kvartet

Rundek eko kvartet – Petak 20.10. HKD Rijeka

Namijenjen je manjim scenama i intimnijim, polu-akustičnim koncertnim situacijama, a idealno mjesto za tako nešto je HKD u Rijeci koji će biti predstavljen publici 20. listopada s početkom točno u 20 h, a vrata se otvaraju za posjetitelje u 19 h.

Mnogim Rundekovim pjesmama upravo takve situacije možda i ponajviše odgovaraju pa je lako moguće da će  zvuk ovog kvarteta biti ugodno osvježenje i doživljaj za pamćenje. Rundek Kvartet je otvoreni projekt i mogu ga uz Darka Rundeka na mikrofonu i gitarama sačinjavati razne kombinacije glazbeniika iz Ekipe, ali ne nužno samo iz nje.

Prva postava, koja je svirala ovog ljeta su Ana Kovačić na tenor i sopran saksofoni, ukuleleu, bas gitari i klavijaturama, Miro Manojlović na akustičnim i elektronskim udaraljkama i Roko Crnić na kontrabasu, bas gitari i gitari.

Ulaznice se mogu potražiti na svim Entrio prodajnim mjestima, online (https://entr.io/rundekrijeka) i na vratima HKD-a.

Elemental slavi 25 godina karijere – subota, 21.10. Subota – Pogon kulture (Rijeka)

Kao jedan od najuspješnijih bendova ovog podneblja, nakon 25 godina postojanja, 8 albuma, 40 spotova te 60 milijuna njihovih pregleda na YouTubeu, uz 120 000 pratitelja na društvenim mrežama i gotovo 1000 live nastupa, vrijeme je da ovako dugovječnu bendovsku karijeru Elemental proslavi koncertom u Rijeci.

Podsjetimo, svoju punoljetnost 2016. godine Elemental je u Domu sportova obilježio dotad najvećim samostalnim nastupom kada je okupio 4500 ljudi, svoju je 20. godinu proslavio objavljivanjem biografije Sve, samo ne romantika!, koju je napisao Marko Podrug, i prvog kompilacijskog albuma XOXO, a za 25. godišnjicu ponovno planiraju podignuti letvicu. Otkad su 1998. započeli kao uigrana trojka, Elemental je prerastao u punokrvni sedmeročlani bend s eklektičnim live nastupima. Posljednji studijski album Ilica objavljen je isključivo digitalno, a bend najavljuje i nove pjesme uskoro.

Elemental redovito nastupa na glazbenim festivalima širom regije te je koncertno jedan od traženijih bendova, a slavljeničkim koncertom još jednom će dokazati kako pjesme poput “Goli i bosi“, “Prokleta ljubav“, “Bolji si“, “Malena“, “Zašto te imam“, “Iz dana u dan“ ili, primjerice, “Tako lijepa“ nisu olako nagrađene glazbenim statuama te će obljetničkim nastupom otvoriti početak nove sezone u Pogonu kulture u Rijeci.

Ulaznice možete potražiti na svim entrio prodajnim mjestima i online po 18€  (entr.io/elemental25godina) i u Dallas Music Shop Rijeka

Na dan koncerta i na ulazu : 20€

Vrata se otvaraju u 22h, a koncert počinje točno u 23h koji će trajati preko dva sata.

Moglo bi Vas zanimati