18
ožu
2023
Vijesti

Davor Bobić odabran za rezidencijalnog skladatelja američkog sveučilišta

share

Prvi put u povijesti američkog Sveučilišta Wisconsin River Falls, u 57 godina njihova programa skladateljskih rezidencija, za rezidencijalnog skladatelja izabran je netko tko dolazi izvan SAD-a.

Riječ je o hrvatskom skladatelju Davoru Bobiću čija će glazba u sklopu navedene suradnje biti izvedena na tri autorske večeri. Središnji je događaj koncert koji će se održati 20. travnja, kada je predviđena praizvedba novog djela pod naslovom Američko-hrvatski triptih za zbor, glasovir i udaraljke, na stihove hrvatske pjesnikinje židovskog podrijetla Jasminke Domaš.

Djela će izvoditi Zbor Sveučilišta Wisconsin River Falls pod ravnanjem dirigentice Cere Babb te Simfonijski puhački orkestar kojim će ravnati Kristin Tjornehoj, a koji će izvesti simfonijsku suitu Zagorske slike.

Bobić će tom prilikom održati i nekoliko izlaganja o hrvatskoj glazbi, prvom studiju tambura u svijetu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, zatim o Varaždinskim baroknim večerima te o stilskim odrednicama svoga stvaralaštva, kako prenosi eVaraždin.

Moglo bi Vas zanimati