20
ožu
2023
Vijesti

New Faces 2023

Deset perspektivnih profesionalaca regionalne glazbene scene

share

Nova regionalna inicijativa New Faces 2023 po prvi je put u povijesti odabrala deset perspektivnih mladih glazbenih profesionalaca (mlađih od 30 godina) koji su aktivno uključeni u glazbenu industriju.

Izabrani su već zabilježili veliki odjek u lokalnoj i široj glazbenoj sredini te su vrlo motivirani u svom radu koji već daje rezultate. Među odabranima je i Tena Šarčević, urednica portala Glazba.hr.

Ovim otvorenim pozivom, na koji je pristiglo preko 100 prijava, festivali i konferencije MENT Ljubljana (Slovenija), Kontakt (Srbija), SHIP (Hrvatska) i PIN Music Conference (Sjeverna Makedonija) žele dati poticaj mladim profesionalcima koji su presudni za rast glazbene scene.

„Nadamo se da će inicijativa NEW FACES postati prepoznatljivi godišnji event. Nudeći mladima priliku za daljnji razvoj znanja i vještina, dajemo smisao i našem radu. Često zaboravljamo da glazbenu scenu ne čine samo izvođači koje možemo vidjeti na pozornici, nego i mnogi drugi koji marljivo rade iza scene. To uključuje promotore događaja, novinare, izdavače, menadžere i mnoge druge ponekad skrivene protagoniste glazbenog biznisa”, poručuju partneri festivala.

Deset odabranih mladih glazbenih profesionalaca dobit će ulaznice za regionalne konferencije i festivale, pristup online bazama delegata, kao i pokrivene troškove puta i smještaja na partnerskim konferencijama u inozemstvu, a oni su:

Dino Grgurić (concert promoter; Velvet Festival, HR)

Erik Omeragikj (lighting and sound designer, stage manager; MKC, MK)

Lana Bauman (concert promoter; Lacha, SI)

Luka Zadro (manager, booking agent, concert promoter; yem, HR)

Monika Gava (producer; Krokodil studio, RS)

Nela Peshovska (booker; PIN Music Conference, Taksirat, D Fest, MK)

Nik Drozg (concert promoter; Kino Šiška, Channel Zero, SI)

Rastko Tomić (music editor; Highwaystar magazine, RS)

Stanislav Drča (curator, concert promoter, producer; European Capital of Culture Novi Sad 2022, KC Lab, RS)

Tena Šarčević (music editor; glazba.hr, HR)

Moglo bi Vas zanimati