15
tra
2022
Vijesti

Drito iz Osijeka: Open-air izdanje najjačeg trap festivala s domaćim izvođačima

Drito iz Osijeka

Drito iz Osijeka

share

Otkrivena prva imena izvođača; pred osječku publiku stižu Vojko V, Grše, TTM i Podočnjaci te ‘domaćin’ z++

Najjači trap festival s domaćim izvođačima, Drito, kao svoju novu ovogodišnju destinaciju bira Slavoniju. Drugu godinu zaredom, Drito ponovno stiže u Osijek, nosi prigodan naziv Drito iz Osijeka te 11. lipnja Dvorište PTF-a pretvara u glazbenu trap oazu gen-z generacije.

Nakon nedavnog najvećeg izdanja do sada, Drita iz Boćarskog, koje je okupilo šest tisuća posjetitelja, booking agencija i label yem predstavlja novu epizodu Drito festivala, ovog puta u obliku open-air događanja pred osječkom publikom, koja ih s nestrpljenjem očekuje.

“Idemo malo kod Zvija, Massima i Trikija u goste” bila je kratka Instagram najava događanja, osvrnuvši se dakako na dobro poznata imena domaće trap i hip-hop scene. Nakon otkrivanja datuma i mjesta održavanja, yem ovom prigodom najavljuje i prvi val izvođača koji će nastupiti na Dritu u Osijeku, a to su Vojko V, z++, Grše, TTM i Podočnjaci, a insajderski info kaže da to nije sve, jer do kraja mjeseca stiže i drugi val objave imena.

Ulaznice po cijeni od 100 kn dostupne su online putem Core Event, a fizička prodaja će biti dostupna od 29. travnja u caffe bar Voodoo (Sunčana ul. 8, Osijek). Ulaz na festival je isključivo 16+.

Kroz tek (i već) šest godina postojanja, Drito je postao vodeće festivalsko ime domaće gen-z generacije, odnosno glazbene zajednice u čijem stvaranju sudjeluje od samih početaka i svog prvog izdanja 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Iz godine u godinu, festival raste sa svojim izvođačima i publikom te zajedničkim snagama kao kulturološki fenomen ostavljaju snažan utjecaj na domaću glazbenu scenu

Moglo bi Vas zanimati