19
tra
2022
Vijesti

Il Volo pjeva Morriconea: Poznati pop-operni trio dolazi u Zaprešić

Il Volo / promo

Il Volo / promo Il Volo / promo

share

Ovog ljeta, 07. srpnja 2022., u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića, u gradu bana Jelačića, svojim će nastupom talijanski pop-operni trio Il Volo otvoriti ciklus ‘Ban. Glazba. Uspomena.’.

Riječ je o nastupu u sklopu europske turneje ‘Il Volo Sings Morricone and more’ tijekom koje će hitove svog posljednjeg studijskog albuma, između ostalog, izvoditi za publiku u Barceloni, Veroni, Sofiji, Bukureštu i Frankfurtu, dok su za prijestolnicu svog nastupa u ovom dijelu Europe odabrali upravo Zaprešić i perivoj dvorca bana Jelačića, okružen višestoljetnom šumom.

“Znamo koliko je fantastična publika na koncertima u Hrvatskoj, a ovaj put nas posebno veseli što imamo priliku pjevati na prekrasnoj lokaciji u Novim dvorima bana Jelačića u Zaprešiću. Zadnje dvije godine bile su teške za sve nas, kako glazbenike, tako i našu publiku i zato vas pozivamo da nam se pridružite 7. srpnja u Zaprešiću, da se zajedno opustimo, zabavimo i uživamo u remek djelima našeg maestra Ennija Morriconea.”, poručili su Piero Barone, Ignazio Boschetto i Gianluca Ginoble.

“Na prvi pogled možda je ljudima neobično da ovakva svjetska imena dolaze baš u Zaprešić, ali prije nekoliko godina smo odlučili pokazati Hrvatskoj što Zaprešić ima za ponuditi i kako jedan mladi grad može svojom atraktivnom turističkom ponudom, a posebice sjajnim koncertima na ovako posebnoj i čarobnoj lokaciji, skrenuti pozornost na sebe. To smo dokazali na hrvatskoj sceni, a sada idemo na svjetsku scenu.”, rekao je direktor Turističke zajednice grada Zaprešić Toni Ganjto.

Operni pop trio Il Volo u sastavu baritona Gianluce Ginoblea te dva tenora Piera Baronea i Ignazia Boschette zajedno nastupa od 2010. godine, a svjetsku slavu je stekao 2015. ostvarivši odličan rezultat na Eurosongu u Austriji izvedbom svog najvećeg hita “Grande Amore”. Svoj posljednji studijski album objavili su 5. studenog prošle godine u čast talijanskom maestru Enniju Morriconeu.

Jedina su talijanska grupa koja je ostvarila svjetski uspjeh na svim kontinentima, među svim generacijama, dok su se njihovi albumi prodali u više od 50 država širom svijeta, a koncerti su im unaprijed rasprodani. Uz to online zajednicu fanova talijanske grupe čine milijuni ljudi diljem svijeta.

Ulaznice potražite na www.eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.

Moglo bi Vas zanimati