30
ruj
2022
Vijesti

EKV: Spotom za akustičnu verziju pjesme „Ti si sav moj bol“ otvoren službeni YouTube kanal benda

Milan Mladenović

Milan Mladenović

share

Zadužbina Milana Mladenovića kao jednu od osnovnih misija ima čuvanje uspomena kako na ovog velikog umjetnika, tako i njegove osobne i autorske ostavštine.

Stoga je, poslije reizdanja albuma Angel’s Breath, spotova za „Crv” i „Metak” te dokumentarnog filma Praia do Ventu Eternu, u produkciji Zadužbine predstavljen novi spot, odnosno službeni spot sa stihovima za pjesmu „Ti si sav moj bol”. Akustična verzija pjesme dostupna je na svim glazbenim platformama: https://ekv.lnk.to/tisisavmojbol

Upravo predstavljena verzija pjesme nastala je u Skoplju 1992. godine, a sada je dobila spot u suradnji s timom koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

„Rad na ovom spotu za mene je bio uzbudljivo introspektivno iskustvo. Unplugged verzija koja je sada prvi put pred nama, 30 godina poslije originalnog izvođenja, donijela mi je dobro poznatu pjesmu na sasvim novi način, dublji, intenzivniji, intimniji. Iznimno sam zahvalna Zadužbini na povjerenju koje mi je pružila dajući mi priliku da ovaj dirljivi glazbeno emotivni dragulj na svoj način pretvorim u igru suvremene kaligrafije, kaže Jana Oršolić, autorica spota, dizajnerica i edukatorica.

Spot za pjesmu „Ti si sav moj bol“ najavljuje album EKV Unplugged Skopje 1992 kojeg čine snimke s koncerta održanog krajem studenog 1992. godine u televizijskom studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promoviran album „Dum Dum“.

Album će biti objavljen na digitalnim platformama 7. listopada pod Universal Music etiketom, a za nekoliko mjeseci bit će dostupno i fizičko izdanje.

Objavljivanje spota sa stihovima pjesme „Ti si sav moj bol“ ujedno označava i pokretanje YouTube kanala Ekatarina Velika Official. Ideja je da se na jednom mjestu objavljuju remasterizirani i restaurirani video materijali i koncerti, kao i EKV VHS arhiva koju Zadužbina Milana Mladenovića posjeduje i prikuplja.

„Trenutno na YouTube nebu vlada kaos kada je EKV u pitanju. Bio bi red da jedan ovako značajan bend konačno dobije svoj službeni kanal kako bi poklonici njihove glazbe na jednom mjestu imali pristup svemu što je ostalo iza njih“, kažu iz Zadužbine, zadovoljni što će i ovaj dio glazbene povijesti napokon biti službeno plasiran na ovoj digitalnoj platformi.

Moglo bi Vas zanimati