02
lis
2022
Vijesti

Brucošijada FER-a - objavljen drugi val izvođača

Brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a

share

Brucošijada FER-a je festival koji je odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 12. 11. slavi svoj 40. rođendan.

Već je najavljeno kako će z++, Prazna Lepinja, Mašinko, KOIKOI, Fire in Cairo i Skotni Vrag sudjelovati u proslavi 40. rođendana Brucošijade FER-a, a pridružit će im se i TBF, Porto Morto, Filip Motovunski, Podočnjaci te Klinika Denisa Kataneca

The Beat Fleet, poznatiji kao TBF, kultni je splitski sastav nastao 1990. godine. Spoj rapa i hip-hopa sa svakim mogućim instrumentom najjednostavniji je način za opisati glazbenu podlogu ovog sastava. Od samog početka njihovi su tekstovi ispunjeni “bazama” koje lete, ali i društvenim kritikama s kojima je publika dobro upoznata. Izbacuju svoj prvi album Ping-pong: umjetnost zdravog đira 1997. godine te s pjesamama poput “Malo san maka” grade sami svoj žanr u kojem su do dan danas najbolji na svijetu.

 

Porto Morto sve je jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no moglo bi se reći da se temelji na mješavini rocka i progresivnog popa i indie elektronike. Nakon albuma prvijenca iz 2016. uslijedio je fantastično prihvaćen album Portofon (2019.), s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu “Hodaj”, i koji je Porto Mortu priskrbio tri nominacije za Porin. Krajem 2021. Porto Morto izdaje treći studijski album Portopop kojim su definirali novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

 

Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip-hop DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u svojem bandu, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/dnb pjesama po čemu je danas prepoznatljiv. Deset godina na sceni Filip obilježava duplim CD izdanjem Ten Years Making Beats koji sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada. 2017. godine izdao je singl za poznati engleski label Bad Taste Recordings i snimio video spot za “Lava VIP” što je ujedno njegov, ali i Bad Tasteov, prvi glazbeni video.

 

Podočnjaci su mladi sastav iz Kutine, a čine ga beachboy19, Sinista Ruky i producent Nix K. Pažnju javnosti uhvatili su u zadnje dvije godine, izbacivši par odličnih stvari poput “Pozeru”, “Šiške” i “Papuče”. U dosadašnjim stvarima pokazali su dozu unikatnosti, ali i raznolikosti, budući da je njihova glazba fuzija različitih žanrova. Krajem ljeta 2022. godine izbacili su EP pod imenom Intro koji potvrđuje njihovu originalnost i mjesto na glazbenoj sceni.

 

Klinika Denisa Kataneca najnoviji je četveročlani projekt kantautora Denisa Kataneca, koji je u više od deset godina stvaralaštva ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene i intimne, a zvuk Klinike potpunim čine Brane Norac na električnoj gitari, Karlo Cmrk na basu te Vinko Vujec na bubnju. Svoj prvi studijski album Jada Jada objavili su pretprošle godine, a kritičari iz cijele regije su ga proglasili jednim od najboljih albuma 2020. godine.

 

Regular ulaznice po cijeni od 80 kuna moguće je kupiti još jedino u KSET-u svakim radnim danom od 10 do 16 sati.

Brucoši FER-a svoju ulaznicu mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa od 30. rujna.

Moglo bi Vas zanimati