04
srp
2023
Vijesti

U Šibeniku

Festival SHIP otvorit će vrhunska imena

Nu Genea

Nu Genea

share

Nu Genea live band, Porto morto i nemanja otvaraju prvi festival SHIP 14. rujna ove godine

Ulaznice za prvi dan, ali i za ostatak festivala, možete nabaviti u sustavu Entrio.

Nu Genea je projekt DJ-eva Massima Di Lene i Lucia Aqueline koji u svojoj live band verziji broji devet izvanrednih glazbenika na pozornici. Proučavajući glazbu svog rodnog kraja, ovaj talijanski disco sastav našao je unikatnu plesnu formu koja nostalgično odjekuje napuljskim disco izdanjima iz 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća.

Pedantnim istraživanjem glazbene prošlosti multikulturalnog juga Italije, ali i plesne glazbe iz cijelog svijeta, razvili su glazbeni stil s čvrstim plesnim grooveom, masnim basom, svemirskim linijama sintesajzera i višejezičnim  tekstovima u čijoj se jednadžbi osim disca nalaze i funk, boogie, electronica, dub, i brojni drugi stilovi.

Nastup na SHIP festivalu njihov je prvi koncert pred našom publikom, a cijelu večer uveličat će i domaće jake snage Porto morto te nemanja.

Porto morto sve je jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mješavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike. Novim albumom PORTOPOP definirali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere. Domaćoj publici itekako su poznati, rasprodaju koncerte diljem Hrvatske i regije, a mogu se pohvaliti energijom na koncertima kakvu rijetki imaju.

nemanja je global psych bend koji okuplja članove iz Pule i Zagreba inspiriran 70’s Afro-Columbian, Anatolian, Thai & world glazbom iza koje stoji Luka Šipetić s albumima Tarot Funk, Cosmic Disco i Voodoo Beat. Bend trenutno promovira treći album “Voodoo Beat”, koji donosi plesni i uzbudljiv glazbeni melting pot uz vruće afro-kolumbijske ritmove, karipske dub zvukove i tropsku egzotiku. Njihova glazba savršeno će se uklopiti u zvukove Nu Genea live banda te Porto Morta.

Festival SHIP savršen je način za zaključiti ljeto. Čitav Šibenik postat će velika pozornica domaćim i stranim bendovima od kojih ćete neke imati priliku po prvi put poslušati u Hrvatskoj. Sjajne lokacije, neodoljiva gastronomija, sunce, more i kraj ljeta – samo su neki od razloga zbog kojih će cijela domaća i europska scena sredinu rujna provesti u Šibeniku.

Cijena ulaznice za prvi dan festivala SHIP 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 – 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

Moglo bi Vas zanimati