04
srp
2023
Vijesti

Promjena nakon 23 godine

Tabea Zimmermann na čelu odbora Zaklade Ernst von Siemens

Tabea Zimmermann, Ernst von Siemens, zaklada

Tabea Zimmermann / Foto: Rui Camilo

share

Tabea Zimmermann nova je predsjednica odbora Zaklade Ernst von Siemens. Tu je dužnost od Petera Ruzicke preuzela jučer, 3. srpnja 2023. Nakon čak 23 godine, Peter Ruzicka odlazi s dužnosti upravo na svoj 75. rođendan Bio je član upravnog odbora od 2000. i predsjednik odbora Ernst von Siemens Music Foundation od prosinca 2018. godine.

Zakladna uprava utvrđuje okvir financiranja i brine o financijskim poslovima Zaklade. Odabir dobitnika nagrada kao i financiranje projekata odgovornost je Upravnog odbora Glazbene zaklade. Osim niza hrvatskih glazbenih projekata, festivala i djela nastalih u području suvremene glazbe i umjetnosti, ova istaknuta zaklada prepoznala je i nagradila te tako podržala rad hrvatskih skladateljskih snaga, Mirelu Ivičević i Saru Glojnarić.

“Zaklada je izvrsno pozicionirana sa svojom ciljanom podrškom novoj glazbi. Velika je zasluga Glazbene zaklade Ernst von Siemens što na ovaj način podupire suvremenu glazbu, daje slobodu umjetničkim prirodama i potiče ih na njihovo djelovanje. Jedinstveno je u svijetu da se zaklada uključi u ovoj mjeri,” izjavila je Tabea Zimmermann, umjetnica koja je i sama nagrađena glazbenom nagradom Zaklade i to 2020. godine.

 

Moglo bi Vas zanimati