19
lip
2023
Vijesti

Bad Daughter pred međunarodnom publikom

Florence + The Machine oduševili u pulskoj Areni

Florence + The Machine

Florence + The Machine u pulskoj Areni / Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

share

Sliježu se dojmovi i dijele komentari na jučerašnji koncert Florence +The Machine u pulskoj Areni.

Više od sat i pol glazbe Florence Welch i njezina moćnog sastava donijelo je osmjehe na lica doista brojnih obožavatelja koji su se ponovno uputili u pulski amfiteatar, na jednu od najdojmljivijih koncertnih lokacija u Europi koja ni glavnu zvijezdu večeri nije ostavila ravnodušnom.

Florence + The Machine, Bad Daughter, Arena Pula

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Kao predgrupa Florence +The Machine, Dunja Ercegović vratila se u Arenu te ovaj put nastupila s projektom Bad Daughter, predstavivši i međunarodnim obožavateljima britanskih headlinera svoje višestruko nagrađene uspješnice s albuma Let me Panic.

Svoj dugoiščekivani (te od veljače rasprodani) koncert glazbenici Florence + the Machine otvorili su pjesmom “Heaven Is Here”, drugim singlom s najrecentnijeg, petog studijskog albuma. Noviji repertoar prevladavao je na koncertu te su uslijedile još dvije pjesme s istog albuma, “King” i “Free”, između kojih je svoje mjesto našla i “Ship to Wreck” s How Big, How Blue, How Beautiful iz 2015. godine.

Uslijedila je energična izvedba velikog hita “Dog Days Are Over” prije povratka repertoaru recentnog albuma, u oslobađajućoj “Dream Girl Evil” te “Prayer Factory”. Zabilježena je i prva ovogodišnja izvedba uživo pjesme “Cassandra”, također s Dance Fever.

Energičan nastup, glas koji nosi više karaktera i impresivno muziciranje koje publika izvan obožavateljskih krugova opisuje kao autentično i dojmljivo, bilježili su tijekom cijelog koncerta tisuće mobitela i kamera u rukama publike. Sama Welch zamolila ih je da barem jednu pjesmu (“Dog Days Are Over”) poslušaju bez snimanja, “prozvavši” čak s pozornice par onih koji su i to željeli zabilježiti mobitelom.

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Glavni singl s albuma High As Hope, “Hunger”, a zatim i tematska predvodnica prošlogodišnjeg albuma, “Choreomania” prethodili su dijelu koncerta posvećenom nešto starijim hitovima, kao što je i Florence istaknula, zahvalivši se obožavateljima na strpljivoj podršci u većinom novoj setlisti. S prvog albuma, iz 2009., izveli su svoj debitantski singl, “Kiss With a Fist”, te njihovu danas vjerojatno poznatiju pjesmu “Cosmic Love”.

S Dance Fever izveli još posljednjih nekoliko pjesama na albumu: “Daffodil”, “My Love”, “Restraint”, “The Bomb” i pjesmu kojom album završava, “Morning Elvis”.

Za kraj su publiku u Areni oduševili dodatkom koji je činio trolist dobro poznatih pjesama s početka njihove karijere: “Never Let Me Go”, himnička “Shake It Out” i “Rabbit Heart (Raise It Up)”.

 

Moglo bi Vas zanimati