19
lip
2023
Vijesti

Veliki prasak godine

Uskoro kreće treća Rock&Off turneja

share

Treća Rock&Off turneja na pozornice manjih gradova diljem Hrvatske koji njeguju rock&off kulturu dovodi glazbenike koji su bili nominirani u kategoriji Veliki prasak godine na ovogodišnjem Rock&Off-u.

Riječ je o sljedećim glazbenicima: Djeca!, Hram, Miach i Tidal Pull dok Eliot Alma nažalost neće moći sudjelovati na samoj turneji. Bendovi će nastupiti u Delnicama, Opatiji, Zadru, Kninu, Varaždinu i Koprivnici od kraja srpnja do kraja rujna ove godine. Rock&Off platforma posljednjih se godina pokazala kao pun pogodak što se nezavisne glazbene scene tiče, a turneja je njezin važan dio koji omogućava mladim glazbenicima da svoju glazbu predstave u gradovima u kojima još za to ne bi imali prilike.

Ovogodišnja Rock&Off turneja startat će 27. i 28 . srpnja na nadmorskoj visini od 1035 metara na prvom CineHill Festivalu na Petehovcu. Filmskoj publici zasvirat će Miach, pravog imena Mia Čičak, koju je šira javnost imala priliku upoznati u duetu s Hiljsonom Mandelom i hitu “NLO” kojim je poharala radio stanice, ali i koncertne pozornice te Djeca!, zagrebački bend čiju okosnicu čine Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva, a publici su se predstavili debitantskim albumom “Kad čuješ ovaj zvuk” i žestokim nastupima.

Ovogodišnji dobitnici nagrade Veliki prasak, Tidal Pull, nositelji tzv. big inde žanra, glazbenoj su se javnosti predstavili debitantskim albumom “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” i brojnim uvjerljivim nastupima, a svirat će u Opatiji 22. kolovoza na osmom izdanju Liburnia Film Festivala.

Na samom kraju kolovoza, točnije 31.8. u Varaždinu će nastupiti Djeca! i Tidal Pull.

U petak 8. rujna u Zadru će nastupiti Djeca! i Miach. Dan kasnije, u subotu 9. rujna će Hram, žestoki Šibenčani koji kroz opake rime i beatove prikazuju naličje grada kulture i život u četvrtima koje nemamo priliku vidjeti na šibenskim razglednicama i Tidal Pull zasvirati u kninskom klubu A3.

Rock&Off turneju će zatvoriti Miach nastupom 23. rujna u Koprivnici u klubu Funk.

Dodatne informacije o lokacijama i satnicama bit će objavljene na web stranici rockoff.hr.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Moglo bi Vas zanimati