20
kol
2022
Vijesti

Frank Zappa u Zagrebu i Ljubljani – najavljen dvostruki live album za globalno tržište

Frank Zappa - Zagreb Ljubljana

naslovnica albuma /Zappa Records/UM

share

Zappa ’75: Zagreb/Ljubljana naziv je novog live albuma koji će globalno biti objavljen 14. listopada, a na njemu će se naći snimke koncerata Franka Zappe iz Zagreba i Ljubljane, snimljenih davne 1975. godine.

Dio je to neobjavljene kolekcije kojom danas upravlja Joe Travers, koji je najavio izlazak ovog izdanja.

Radi se o seriji odabira najboljih snimaka izvedbi Franka Zappe i The Mothersa, a nikad ranije objavljeni materijal sa zagrebačkog i ljubljanskog koncerta sadrži 27 pjesama i traje oko dva i pol sata.

Izdanje će biti dostupno u digitalnom obliku i kao dvostruki CD s knjižicom od 32 stranice s fotografijama, bilješkama i intervjuima.

Mothers of Invention Yugoslavian Extravaganza, kako je Zappa nazvao ova dva koncerta u tadašnjoj Jugoslaviji, održala su se 21. i 22. studenoga 1975. s postavom koju su činili Andre Lewis (klavijature), Napoleon Murphy Brock (tenor saksofon i glavni vokal), Norma Bell (alto saksofon, vokal), Roy Estrada (bas) i Terry Bozzio (bubnjevi).

Zappa ’75: Zagreb/Ljubljana značajan je dio Zappine povijesti jer, ne samo da bilježi Zappine samostalne nastupe u Jugoslaviji, rane verzije pjesama koje su obožavatelji upoznali i voljeli, već i ovu jedinstvenu i rijetku postavu koja se raspala nedugo nakon održanih koncerata.

Moglo bi Vas zanimati