16
sij
2023
Vijesti

Glazbene staze promoviraju svoje prvo diskografsko izdanje

Glazbene staze

share

Pierrot Project, op. 1 album je prvijenac ansambla Glazbene staze objavljen u nakladi izdavačke kuće Cantus d.o.o.
Ansambl Glazbene staze mješoviti je instrumentalni pierrot – sastav, jedini te vrste u Hrvatskoj. Ovaj “orkestar u malome” kojeg čine flautistica Eda Rimanić, klarinetist Franjo Stojaković, violinistica Đana Kahriman, violončelist Andrija Šimić i pijanistica i osnivačica Glazbenih staza Iva Ljubičić Lukić na albumu su zabilježili djela suvremenih domaćih autora nastalih posljednjih desetak godina upravo na poticaj ansambla.
Kruna je to djelovanja ovog ansambla koji je ujedno nositelj i istoimenog koncertnog ciklusa, prepoznatljivog po osmišljavanju tematskih koncerata koji nerijetko povezuju klasičnu glazbu s drugim glazbenim izričajima, a u sklopu kojeg su sva djela bila praizvedena.
Skladbe Ivana Josipa Skendera, Tomislava Uhlika, Ivana Končića, Biance Ban, Marka Slavičeka i Brune Vlaheka objedinjene na ovome albumu donose pred slušatelja raznolik, maštovit i pažljivo probran repertoar koji će predstaviti na koncertnoj promociji koju su organizirali.
Program:
Ivan Josip Skender: Suita iz opere Šuma Striborova
Tomislav Uhlik: Parafraza na Daquinovu Kukavicu
Ivan Končić: Fantastična suita
Marko Slaviček: Flash VIII
Bianca Ban: Event Horizon
Bruno Vlahek: Maske, op. 55
Ansambl Glazbene staze
Eda Rimanić, flauta
Franjo Stojaković, klarinet
Đana Kahriman, violina
Andrija Šimić, violončelo
Iva Ljubičić Lukić, klavir
O nosaču zvuka govorit će urednica izdanja, muzikologinja Srđana Vrsalović. Moderator promocije je Krešimir Starčević, a promociju je organizirala udruga Moj svijet.
Besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Moglo bi Vas zanimati