12
ruj
2023
Vijesti

Survival Kit Tonija Starešinića u Bugarskoj, Rijeci i Zagrebu

Toni Starešinić

Toni Starešinić /Fotografska sekcija KSET-a (Ivona Šarić)

share

U vrijeme pandemije, Toni Starešinić je snimio i objavio album Survival Kit, nasljednik albuma Nesreća.

Neovisniji od koncepta soundtracka, Survival kit je postao prvi pravi solo album Tonija Starešinića. Album je osim publike prepoznala i struka pa je album osvojio glazbene nagrade Rock&Off i Porin.

Album koji je objavljen za vrijeme pandemije nikada koncertno nije predstavljen. I tako je prošlo par godina dok iskru nije zapalio poziv iz Sofije da Toni dođe predstaviti album uživo na Wrong Festivalu u Bugarskoj. Toni je brzo okupio ekipu sa Survival Kita pa nakon nastupa u Sofiji slijedi i dugoiščekivano koncertno predstavljanje albuma u Hrvatskoj.

Toni s ekipom stiže u Peti kupe 28.9., a odmah zatim i u Rijeku – 29.9. nastupit će u sklopu programa Jazz na Zametu. Uz Tonija na klavijaturama, tu su i bubnjar Silvio Bočić, flautisti i klavijaturist Leo Beslać te gitarist Zoran Majstorović.

Na koncertu u Petom kupeu će se dečkima pridružiti i posebni glazbeni gosti: Edo Maajka, Je Veux, Vojkan Jocić i Andrej Jakuš. Toni ovim koncertom obilježava i dvadeset godina od svojeg prvog koncerta kojeg je održao sa sastavom Mangroove.

Moglo bi Vas zanimati