12
tra
2022
Vijesti

Hit ožujka za hit godine: Pet novih pjesama koje se utrkuju za nagradu Cesarica

Cesarica / promo

Cesarica / promo

share

Hit veljače koji ulazi u borbu za Hit godine nagrade Cesarica osvojila je Mia Dimšić s pjesmom “Guilty Pleasure”. Glazbu i tekst Mia je napisala uz pomoć svog standardnog autorskog tima koji čine Vjekoslav Dimter i Damir Bačić. A sad je vrijeme za novi krug glasovanja i novi mjesečni hit – Hit ožujka.

U  konkurenciji za Cesaricu za Hit ožujka našle su se iduće pjesme:

Moli za nas – Marko Bošnjak
Ponovo – Parni valjak
Rum na usnama – Vatra feat. Božo Vrećo
Zauvijek – Lidija Bačić Lille
Želja – Vanna

Glasovanje za Hit ožujka traje do 22. travnja u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org.

Svojim prvim singlom „Moli za nas“ Marko Bošnjak došao je u sam vrh YouTube trendinga i postao favorit na Dori, gdje je završio kao drugoplasirani i ostao zapamćen po snažnom i emotivnom nastupu. Glazbu i tekst potpisuje Vlaho Arbulić, a pjesmu prati i snažan glazbeni spot.

„Oduševljen sam dojmovima publike nakon objave pjesme ‘Moli za nas’. Očekivao sam dobru povratnu informaciju, ali nisam se nadao da će to biti ovakvih razmjera. Iznimno sam sretan i ovo mi je ogroman vjetar u leđa za sve što slijedi“, rekao je Marko.

U najtužnijim mogućim okolnostima, grupa Parni valjak se pjesmom „Ponovo“ oprostila od Akija, svog prijatelja i brata te jednog od najboljih i najprepoznatljivijih vokala naših prostora. Pjesma je to koja je trebala biti najava velike turneje Parnog valjka i novog studijskog albuma. Stihove i glazbu za singl „Ponovo“ potpisuje Husein Hasanefendić Hus koji je s Akijem činio savršenu simbiozu, zahvaljujući kojoj su bezvremenske pjesme Parnog valjka odgojile generacije slušateljica i slušatelja.

Jedan od najznačajnijih rock bendova naših prostora se pjesmom „Ponovo“ oprašta od čovjeka kojemu je glazba bila život, koji je svojom neuništivom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i uzor generacijama.

Vatra je u novom singlu „Rum na usnama“ ugostila zvijezdu world music scene – Božu Vreću. Spojiti nespojivo, izbrisati ograde i granice, biti hrabar i slobodan; svemu tome teži ovaj duet. Pjesmu autorski potpisuje Ivan Dečak.

„Naš novi singl ‘Rum na usnama’ dokaz je da se Vatra na svom glazbenom putovanju nikada nije zamarala žanrovima i granicama, dapače, glazbu doživljavamo slobodnom, zaigranom i nesvrstanom. Drago nam je da nam se na ovoj etapi i baš u ovoj pjesmi pridružio Božo Vrećo koji je svojom interpretacijom, pojavom, ali prije svega toplom i iskrenom ljudskošću našu pjesmu učinio još slobodnijom i nesvrstanijom“, rekao je Ivan Dečak.

Pjesma „Zauvijek“ je singl s nadolazećeg albuma Lidije Bačić Lille zanimljivog naziva Flashback, koji izlazi u prodaju 21. travnja 2022. u izdanju Fayo Music / Menart. Album je inspiriran zvukom 80-tih, naravno u novom, modernijem, aranžmanskom ruhu prilagođenom današnjem vremenu.

Nakon pjesme „Stop“, ovo je nova pjesma nastala kao spoj sjajnog Lidijinog vokala i autora Faye, pod aranžmanskom palicom Siniše Reljića Simbe. Spotove je radio Ognjen Ogi Mihovilić, a oni su dio jednog koncepta od šest spotova nastalih kao Warehouse Artwork Video gdje je sav fokus stavljen na energiju pjevačice i njenog benda.

Veljača je započela u znaku Vannine nove pjesme i novog spota „Želja“. Iako je Vanna od samog početka imala jasnu viziju kako pjesma treba zvučati, onu pravu atmosferu dobila je nakon sugestije Gorana Kovačića, njenog stalnog suradnika, producenta i aranžera pjesme.

„Pjesma se zove ‘Želja’, iako zaista ne govori o tipičnoj želji koju spremno govorimo drugima, ali kad jednom čujete pjesmu, vjerujem da će sve biti mnogo jasnije. Jako sam zadovoljna kako je pjesma ispala i vrlo sam ponosna na doprinos svakog tko je u njoj sudjelovao i zahvalna sam što su opet dio svog talenta podijelili sa mnom“, objasnila je Vanna.

Videospot u režiji Darija Lepoglavca snimljen je prema Vanninom scenariju.

Moglo bi Vas zanimati