25
velj
2022
Vijesti

Hladno pivo – najavljena velika obljetnička turneja s 35 koncerata

Hladno pivo turneja

Hladno pivo

share

Hladno Pivo, jedan od naših najvećih rock bendova, proslavit će 35 godina rada turnejom od 35 koncerata kroz cijelu 2022. godinu! Kombinacija velikih samostalnih koncerata i festivala te klupskih svirki diljem regije i inozemstva čine proslavu velike obljetnice u kojoj će se bend svirati najveće hitovi iz svih faza karijere.

Poznato je prvih 13 datuma:

25.02. Samobor

25.03. Munchen

01.04. Požarevac

08.04. Rijeka

30.04. Smederevska Palanka

20.05. Zagreb – Zagreb Beer Fest @ Trg dr. Franje Tuđmana

28.05. Banja Luka

02.06. Beograd

03.06. Beograd

10.06. Trebinje

11.06. Pula

27.07. Novi Travnik

30.07. Prijedor

Kad su u svibnju 1988. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu malo tko je mogao pretpostaviti da će Hladno Pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova, niti da će trajati impresivnih 35 godina. Kroz svo ovo vrijeme banda iz Gajnica uspjela je progurati punk rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione. Za mnoge grupe nedostižnu obljetnicu obilježit će serijom koncerata na kojima će okupiti fanove s početka priče, ali i jednako jake fanove koji su rođeni puno kasnije.

Jurnjavu kroz 35 impresivnih godina Hladnog Piva obilježavaju neke od najvažnijih pjesmama s albuma poput kultnog debija Džinovski, “G.A.D., Desetka ili Knjiga žalbe i Svijet glamura. To znači da će se na koncertima moći čuti “Fur immer punk”, “Zimmer frei”, “Trening za umiranje”, “Sarma”, “Politika”, “Šank”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Svijet glamura”, “Teško je ful biti kul”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Soundtrack za život”, “Superman”, “Nije sve tako sivo”, “Konobar”, “Samo za taj osjećaj”, ”Mojoj majici”, ”Fotoaparat”, ”Ne volim te”, ”Vjeruj u mene”, ”Carstvo pasea”, ”Ljetni hit”, ”Na ovim prostorima”, ”Bačkizagre stuhpa šeja”, ”Trening za umiranje”, kao i novijih “Kišna nedjelja” ili “Carpe Diem”.

Velika obljetnička serija koncerata podrazumijeva i okupljanje nekoliko generacija fanova Hladnog Piva, jednog od najvažnijih bendova kompletne regije. Novi set koncertnih datuma bit će poznat uskoro.

Moglo bi Vas zanimati