25
velj
2022
Daj 5

Daj 5: Aklea Neon, Albina, 30zona feat. Kuku$ i drugi

daj 5, kuku$, 30 zona, aklea neon, mia dimšić, albina, lovorka sršen

Daj 5

share

Zadnji je tjedan veljače i oko nas izbijaju novi izazovi. Tjedan smo započeli s refleksijom na ovogodišnju Doru s koje donosimo i novu pobjedničku pjesmu, kao i novu pjesmu prošlogodišnje pobjednice. Žene vladaju ovim tjednom, ali među novitetima koji su nam okupirali mobitele i uha našlo se i pet udruženih momaka. Dajte si oduška, uzmite pauzu, dajte nam pet i uživajte u svježoj glazbi.

Aklea Neon – “Na dah”

Aklea Neon nakon tri godine od debitiranja objavila je album prvijenac, a predstavlja ga atmosferičan i eteričan singl “Na dah”. U prepoznatljivoj estetici kolažiranja mističnih krajobraza snimljenih za svojih putovanja, spot skladno ilustrira pjesmu o strahu i rastu.

Albina – “Noću”

Nova hrvatska pop senzacija Albina na zadnjoj je Dori premijerno predstavila “Noću”, electro pop pjesmu koju potpisuje sa svojim hitmakerom Branimirom Mihaljevićem. Iako zasigurno neće doseći uspjeh prošlogodišnjeg hita “Tick Tock” koju smo uvrstili i svoja najdraža izdanja 2021. godine, melodija i beat “Noću” zavladat će radijskim postajama taman u danima kad vjerujemo da će noći biti plesne i veselije.

Mia Dimšić – “Guilty Pleasure”

U tjednom pregledu nismo mogli zaobići pobjednicu ovogodišnje Dore Miu Dimšić s anglofonom ljubavnom folk-pop pjesmom o ispravnim i pretpostavljenim ljubavnim odabirima. Hoće li nas pjesma nakon predugo vremena vratiti u finale Eurosonga, vidjet ćemo 14. svibnja u Torinu. 

 

30 Zona feat. KUKU$ – “Debili”

Zna se tko su najopasniji dečki u gradu. Ultimativni hit s albuma “300” 30zone, nastao u suradnji s Ku$ima dobio je video uprizorenje. Tko se popeo na stol, a tko će se sljedeći tjedan popeti na sam vrh Billboardove top liste, shvatit ćete čim pogledate dinamičan spot u režiji Luke Matkovića.

Lovorka Sršen – “Bez mira”

Lovorka nas je vratila u indie pop vode svojim novim sanjivim singlom “Bez mira” čije gitare prizivaju floydovske gitare u priči, dok vokalizacije odjekuju zrelom Alanis. Lovorka svakom novom glazbenom objavom pokazuje da njezina priča tek počinje, a puna je milozvučnih iznenađenja.


BONUS: 

Let 3. & Alka Vuica – “Drama”

Jest da nam se rubrika zove Daj 5, ali reinterpretaciju rock klasika “Drama” živućih riječkih legendi Leta 3 nikako nismo mogli zanemariti, posebice ne kada se radi o davno nagoviještenoj suradnji s Alkom Vuicom. 22 godine nakon objave albuma Jedina kojeg smatramo najboljim diskografskim djelom riječkih brkana dobili smo novu obradu kroz goste s hrvatske glazbene scene. Nakon Tereze Kesovije, TBF-a i Vuce stigao je red na Alku Profesionalku.

Moglo bi Vas zanimati