20
srp
2023
Vijesti

7. listopada

Jura Stublić & Film planiraju tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture

jura stublic, film, tvornica kulture, koncert

Jura Stublić i Film / Filip Bušić

share

Jura Stublić & Film održat će u subotu, 7. listopada 2023. godine svoj tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture.

Omiljeni i neponovljivi novovalni glazbenik i njegov Film i ove se godine vraćaju na pozornicu Velikog pogona kako bi odsvirali svoje najveće hitove iz više od četiri desetljeća duge karijere.

Nakon prošlogodišnje proslave godišnjica triju velikih i važnih albuma, Jura Stublić & Film ponovno će zagrebačku publiku provozati na valovima svojih kultnih melodija. Grupa Film svoj je debitantski album Novo! Novo! Novo! Još jučer na filmu a sada i u vašoj glavi u izdanju Helidona objavila značajne 1981. godine, a njihova je diskografija obilježila čitave osamdesete. Uskoro je snimljen i Film u Kulušiću – Live, a već 1982. godine, motivirani dekadencijom jednog velikog povijesnog razdoblja, objavljuju album Zona sumraka, nakon koje su uslijedili Sva čuda svijeta (1983.) te Signali u noći (1985.). Albume Sunce sja! (1987.) i Zemlja sreće (1989.) s novim članovima postave benda objavljuju pod imenom Jura Stublić & Film. Budući da je Jura uvijek pomno promatrao svijet, a atmosferu, svoje doživljaje i osjećaje kao pjesnik i glazbenik posebnog senzibiliteta pretakao u pjesme, s promjenom političke situacije u devedesetima 1992. godine objavljuje album Hrana za golubove na kojemu će se naći antiratne i domoljubne ”E, moj druže beogradski”, ”Bili cvitak” te ponovno objavljena pjesma ”Dom”. Uslijedile su i dvije kompilacije: Greatest Hits, Vol. 1 (1994.) na kojoj se našla i značajna ”Chicago” te Greatest Hits, Vol. 2 (1996.). Na albumu iz 2001. godine u izdanju Croatia Recordsa, Sve najbolje, objavljena je i nova pjesma ”Ana Nirvana”.

Iako nisu diskografski aktivni već više od dvadeset godina, Jura Stublić & Film svojim koncertima vraćaju u osamdesete, u to važno razdoblje novog vala koje je oblikovalo, kako hrvatsku, tako i regionalnu glazbenu scenu. Njihove su pjesme u sebi zauvijek zabilježile komadić vremena koje svakom svirkom ponovno oživljava. Najveći su hitovi obilježili mnoštvo generacija, a njihov bezvremenski zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stublić je svoj život posvetio glazbi jer je vjerovao da jedino tako zaista može promijeniti svijet, a važna je tematika njegovih pjesama uvijek bila ljubav koju već desetljećima dijeli sa svojom publikom. Za svoj je rad dobio i najveće moguće priznanje – Porina za životno djelo, te vječnu ljubav publike koja redovito pohađa njegove koncerte.

Romantični roker ovog će listopada u Tvornici kulture ponovno razgaliti srca i grla vjerne publike. ”Srce na cesti”, ”Neprilagođen”, ”Radio ljubav”, ”Valovi (68 – 77 – 87)”, ”Sjećam se prvog poljupca”, ”Pjevajmo do zore”, ”Mi nismo sami”, ”Zamisli”, ”Doći ću ti u snovima”, ”Ivana” samo su neki od nebrojeno mnogo hitova koje je napisao i odsvirao Stublić sa svojim Filmom, a u svaku izvedbu i desetljećima kasnije iznova ulijevaju iskrene emocije i ljubav prema glazbi.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati