30
ožu
2022
Vijesti

Konstrakta dolazi u Hrvatsku kao headlinerica Sea Star Festivala

konstrakta, sea star, in corpore sano

Konstrakta / screenshot

share

Festival Sea Star koji će se održati nakon dvogodišnje pauze 27. i 28. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, finalizirao je svoj program kojem je posljednje dodano ime srpska pjevačica Konstrakta.

Ana Đurić Konstrakta srpska je glazbenica koja je atipičnim zvukom pjesme “In Corpore Sano” pomela konkurenciju na Beoviziji i predstavljat će Srbiju na Eurosongu. Već mjesec dana oduševljava publiku i medije ovih prostora, a potvrda nastupa na Sea Staru stigla je u tjednu kad je zasjela na prvo mjesto hrvatske Billboard ljestvice i na svim regionalnim YouTube trendovima.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta započela je 2019. godine, pjesmama “Žvake” i “Neam šamana“, koje prate izuzetno originalni i zanimljivi video spotovi. Ana Đurić poznata je prije svega kao članica grupe Zemlja gruva koja je izbacila velik broj hitova kao što su “Najlepše želje”, “Đango”, “Nisam znala da sam ovo htela” i sl. Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a nastupali su i na EXIT festivalu u Novom Sadu.

A zašto Konstrakta? Prema njezinim riječima, ovaj pseudonim znači „racionalno emocionalna“ i uklapa se u to što svoje rime stvara matematički i često konstruira nove riječi dok piše pjesme. Svoje matematičke proračune Konstrakta izvrsno pretače u tekstove, a povodom svog dolaska u Umag poručila je: „Jako mi je drago da baš na Sea Star Festivalu, festivalu koji je dio Exitove glazbene obitelji, i u Hrvatskoj imamo naš prvi nastup kao Konstrakta. Nadamo se da će nas more podržati u našoj daljnjoj karijeri!“

Onima koji nisu ranije pratili njezin samostalan rad donijela je potpuno osvježenje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. “In corpore sano” dio je projekta Triptih, u kojem su i pjesme “Nobl” i “Mekano”, a autorica svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažiranih poruka, donosi i vizualni koncept koji je također osmislila Ana.

Sea Star je, uz Konstraktu, završio i svoj trap/hip hop i techno program. Uz ranije najavljene Iggy Azaleu, Senidah, Vojka V, Kuku$, Buntai i z++, u lagunu stiže superjaki regionalni gang kojeg čine Grše, Bore Balboa, 30Zona, Mimi Mercedez, Muha, Tam, Alokin, Rasheed i Trapless. Techno in paradise ekipu u Umagu će činiti headlineri Amelie Lens i Umek te Adiel, Brina Knauss, Farrago, Insolate, Tijana T, Alex Ranerro, Amor, Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bronski, Herya, Makarun, Marcel, Marin Biočić, Soulfreq i Virgin Helena.

Zbog velikog interesa publike iz cijele regije i Europe, cijene festivalskih ulaznica od 259 kn na snazi će biti najkasnije do 4. travnja do kraja dana. U prodaji su festivalske ulaznice po promo cijeni od 259 kn, uz uštedu od 30%. Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala.

Moglo bi Vas zanimati