31
lis
2023
Vijesti

Prijave u tijeku

Kreće treća škola Rock&Off novinarstva

share

Rock&Off je godišnja nezavisna glazbena novinarska nagrada po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog od predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija raznih hrvatskih medija koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, pop, hip-hop i elektronsku scenu, koja je ove godine proslavila pet godina postojanja.

Ove godine održat će se treća Mala škola Rock&Off novinarstva. Riječ je o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima. Edukacija traje od studenog do siječnja.

Mentori male škole iskusni su glazbeni novinari i gosti predavači iz različitih tipova medija (televizija, radio, podcast, društvene mreže).

Koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju.

Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i svima onima koji se žele baviti novinarstvom mogućnost suradnje s kvalitetnim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

Polaznicima će biti osigurano:
– novinarski start paket
– mogućnost praćenja svih nominiranih Rock&Off izvođača kroz prosinac i siječanj 2023./2024. g
– svi autorski radovi koje napišu polaznici bit će predstavljeni na portalu rockoff.hr
– certifikat o sudjelovanju u Maloj školi Rock&Off novinarstva
– najuspješniji polaznici će dobiti glavnu nagradu i mogućnost aktivnog sudjelovanja na svim Rock&Off projektima

Prijave

Prijaviti se mogu sve osobe koje iz prve ruke žele saznati više o rock&off novinarstvu, unaprijediti svoje novinarske vještine ili otkriti neke nove. Osobe trebaju imati od 16 do 25 godina i ne moraju nužno imati novinarsko iskustvo. Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: kontakt podatke, životopis, recenziju albuma, koncerta ili autorski osvrt nekog glazbenog događaja (do 1500 znakova) ili ako ih već imaju, linkove na dosadašnje kritičke radove.

Sve navedeno treba poslati na e-mail adresu [email protected] s temom maila Mala škola Rock&Off novinarstva. Prijave traju od 30. listopada do 19. studenog 2023. godine. Prijave koje ne budu imale sve navedene elemente ili stignu nakon navedenog roka, nažalost se neće uvažiti. Svi prijavljeni će biti kontaktirani najkasnije do 19. studenog 2023. godine.

Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve prijavljene, a sam edukacijski program provodit će Unison – Hrvatski glazbeni savez uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH, HDS-a i Iskona. 

Moglo bi Vas zanimati