31
lis
2023
Zagrebački festival

Poznati prvi detalji

Najavljen 71. Zagrebački festival

Feminnem i Alejuandro Buendija

Feminnem i Alejuandro Buendija /Matej Grgić

share

Od jubilarnog, 70. po redu Zagrebačkog festivala prošlo je malo više od pola godine, a pripreme za 71. festival već su u tijeku.

U nastavku donosimo točne datume otvaranja i trajanja natječaja, datum održavanja festivala i još neke dodatne informacije.

Natječaj će biti otvoren 01. siječnja 2024. godine i trajati sve do 01. veljače. Autorice i autori će radove moći prijaviti isključivo putem online obrasca i to samo nove pjesme ili one koje će već biti pripremljene za objavu na albumu u 2024. godini. Više informacija o natječaju, kao i točan pravilnik bit će uskoro objavljeni na webu Zagrebačkog festivala i na društvenim mrežama.

Zagrebački festival održat će se 19. travnja 2024. u HoB-u (bivša City plaza Zagreb, Slavonska avenija 6)

Na YouTube kanalu Zagrebačkog festivala, dok ne saznamo koje će to pjesme konkurirati za pobjednika 71. festivala, možete pogledati nastupe izvođača prijašnjih godina, kao i neke druge zanimljivosti poput aftermovie-a, intervjua s nekima od izvođača, autora itd.

Zagrebački festival nezaobilazno je mjesto za veliki broj glazbenika koju su na pozornici ovog festivala odškrinuli vrata svojim karijerama, realizirali svoje snove ili stvarali prekretnice svog glazbenog djelovanja. Neke od pjesama koje su svoje prvo live izvođenje doživjele upravo na pozornici Zagrebačkog festivala, ušle su među današnje klasike hrvatske glazbe, a festival je od svojih prvih dana pa sve do danas ostao prepoznat kao idealna platforma za radijsku promociju pjesama.

Umjetnički ravnatelj festivala je Branimir Mihaljević, a kroz neko vrijeme saznat ćemo i tko su članovi uredništva 71. Zagrebačkog festivala.

Moglo bi Vas zanimati