23
ruj
2022
Vijesti

Umjesto DJ seta, Kruder & Dorfmeister će na Velesajmu predstaviti svoj live show

Kruder & Dorfmeister / Olga Latowa

Kruder & Dorfmeister / Olga Latowa

share

Kruder & Dorfmeister donose u Zagreb posebnu poslasticu – odlučili su prvi put počastiti hrvatsku publiku svojim atraktivnim live showom.

U prethodnim nastupima u Zagrebu i Šibeniku poznati je dvojac isporučio DJ setove, dok će 1. listopada na Zagrebačkom velesajmu uživo izvoditi svoje originalne pjesme i remixeve te još nekoliko glazbenih favorita po njihovom izboru, a sve će upotpuniti posebnim vizualnim showom kojeg potpisuje poznati bečki kolektiv formlos.

Dvojac je pronašao zajednički jezik s vizualnim umjetnikom Jaschom Suessom koji je sposoban prevesti njihove glazbene ideje u vizualnu formu. Svaku pjesmu pratit će posebne projekcije, a dodatnu draž dat će i intrigantni oblik 9. paviljona Zagrebačkog velesajma u kojem će nastupiti.

Kruder & Dorfmeister / Jascha Suess

Kruder & Dorfmeister / Jascha Suess

Ljubiteljima Krudera i Dorfmeistera bit će ovo posljednja prilika da prisustvuju njihovom nastupu ove godine. Zagreb će se tako pridružiti rijetkim gradovima u kojima su 2022. svirali uživo, a riječ je o Luksemburgu, Utrechtu, Berlinu, Zürichu, Linzu i Beču. Posebno je atraktivan bio ovoljetni nastup na otvorenom pred desetak tisuća ljudi u prostoru bečke Arene.

Kruder & Dorfmeister svirat će pjesme sa svog posljednjeg albuma 1995, ali i s kultnog albuma K&D Sessions, poznatog svakom ljubitelju glazbe s ambijentalnim prizvukom. Bečki je dvojac poznat i po svojim znamenitim remixevima, pa su se tako na dosadašnjim svirkama uživo mogle primjerice čuti i njihove obrade pjesama grupa Queen i Depeche Mode, kao i Davida Bowiea i Falca.

Album 1995, kojeg predstavljaju ovom prilikom ima posebnu priču. Riječ je o snimkama nastalim upravo 1995. godine koje je dvojac napravio za izradu probne ploče. Gotovo zaboravivši na te snimke, neke primjerke tih ploča pronašli su kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Nakon što su pronašli i master vrpce, odlučili su snimiti album i nazvati ga 1995, po godini proizvodnje neobjavljenih pjesama.

Audio-vizualni spektakl na Zagrebačkom velesajmu trajat će do ranih jutarnjih sati, a osim popularnog dvojca zasvirat će i zagrebački majstor eklektičnih zvukova Pepi Jogarde te šibenski DJ BSSIDE koji je nedavno oduševio kao podrška nastupu legendarnog DJ Hella u Zagrebu. Cijelom ugođaju doprinijet će i vrhunski provjereni audio sustav poznatog majstora zvuka Brace Radovića.

Ulaznice su dostupne na Entriju.

Moglo bi Vas zanimati