14
lip
2023
Vijesti

KulaKula Festival

U Trogir dolaze Konstrakta, Parni valjak, Prljavci, Kiril Džajkovski i zvijezde Jovanottijeve turneje

KulaKula Festival, Trogir

KulaKula Festival

share

Šesto izdanje boutique glazbenog festivala podiže letvicu produkcijskih standarda u Kuli Kamerlengo

Pod geslom “Ljeto počinje i završava s KulaKula festivalom” ove godine očekuju nas čak tri terminska festivalska bloka.

KulaKula festival održat će se 3.-5.8. i predstavlja po prvi put internacionalni line up izvođača i novi kako vizualni tako i glazbeni smjer.

Četvrtak, 3.8. rezerviran je tako za svima dobro poznatu “umjetnicu koja mora biti zdrava” – Konstraktu i njen bend Zemlja gruva a čast da otvore festival pripala je talijanskoj senzaciji The Sweet Life Society. Ovaj osmeročlani band prošlo ljeto proveo je kao predgrupa Jovanottijeve turneje “Jova Beach Party” a u svoj životopis upisali su i nastup na najvećem eurovizijskom partyu u Torinu 2022. Iza njih je i nastup na svjetski poznatom festivalu Glastonbury tako da možemo s pravom reći kako KulaKula festival ove godine ima pravu svjetsku glazbenu ekskluzivu.

Drugi dan, 4.8. rezerviran je za crnogorske hip-hop legende Who See a nakon njih Kulu Kamerlengo rasplesat će makendonski glazbeni genijalac – Kiril Džajkovski. Ovaj svjetski priznati elektronički skladatelj i začetnik pravca Balkan Beat u pratnji svog banda donijet će energiju kakvom su prštali njegovi nastupi na festivalima Exit, Sziget i Woodstocku u Poljskoj.

Subota, 5.8. rezervirana je za legende rock scene – domaće Prljavo Kazalište koje Trogirani obožavaju i čijih se koncerata iza Kule rado sjećaju.

Festival će privesti kraju Parni Valjak s novim pjevačem Igorom Drvenkarom 1.9. i Halid Bešlić 2.9. pa je potpuno opravdano reći kako Trogir živi ponajbolja glazbena imena i kako ljeto zaista počinje i završava s KulaKula Festivalom!

Ulaznice kojih je zbog ograničenog kapaciteta zaista limitiran broj potražite u sustavu entrio.hr a za više informacija tu su i društvene mreže Facebook i Instagram.

Moglo bi Vas zanimati