21
lip
2022
Vijesti

Festival KVART u Varaždin dovodi jaka imena regionalne hip hop scene

KVART festival

KVART festival

share

U četvrtak, 23. lipnja u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu počinje festival KVART. Džungla na betonu, kako ovom mladom festivalu tepaju od milja, uvertira je u ljetni đir i sezonu festivala na kopnu. KVART traje od 23. do 25. lipnja i smješten je u samome centru Varaždina, u šarmantnom i sjenovito džunglastom dvorištu P4, a specifičnosti festivala su opuštena atmosfera i neposredno druženje s glazbenicima prije koncerata ili partijanja na afteru.

KVART festival organizira Udruga mladih V.U.K. uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Grada Varaždina, HGU i Ministarstva kulture, a u svom četvrtom izdanju mijenja identitet i postaje showcase festivalom glazbene industrije što znači da u fokus stavlja glazbenike, producente, promotore i ostale dionike jedne od najjačih industrija u svijetu, njihovu kreativnost i umrežavanje. “Vizija organizatora za festival KVART je osnažiti urbanu glazbenu scenu, promovirati glazbenike i bendove u usponu, ali i široj publici predstaviti novine i izazove u glazbenoj industriji. Naravno, bit će u KVART-u i dobrih koncerata, poznatih i manje poznatih glazbenika i glazbenica iz cijele regije”, istaknuo je Nino Preložnjak, jedan od organizatora festivala

Festival KVART u 2022. godine dovodi u Varaždinu najaktualnija imena s pop, rap, hip-hop i trap scene regije. Svoj prvi nastup na KVART-u i općenito u Varaždinu zabilježit će z++, Mimi Meredez, Kuku$ i Muha, a na KVART-u će kao panelisti gostovati i Bore Balboa, Sara Renar, Fran Vasilić, Miach i Banfica.  

Novost KVART festivala je konferencijski dio programa  svojstven showcase festivalima, a koji će biti održan u četvrtak, 23. lipnja. U tom dijelu programa glazbenici poput Miach, Sare Renar, Banfice, Bore Balboe i Frana Vasilića, imat će priliku predstaviti se, sudjelovati u panelima, a na kraju dana, neki od njih će i snimati live session s publikom. U sklopu konferencijskog dijela bit će riječi o autorskim pravima, digitalnim servisima, glazbenoj sceni Sjever te o tome na koji je način moguće hrvatsku glazbu promovirati na stranim tržištima i kako ju “izvoziti” u sklopu Music Export Officea. Panele će na svojim kanalima prenositi zagrebački Radio808.

Nakon koncerata, slijede afteri do jutra! U KVART dolazi krema Radija 808:  zagrebačka Dj-ica s varaždinskom adresom Iva Neljak zagrijavat će atmosferu u četvrtak, FrenkyBoy svirat će u petak, dok će glavni urednik Radija 808, novinar i DJ Ilko Čulić, rasplesavati KVART-ovce posljednjeg festivalskog dana, u subotu.

Ulaznice za festival KVART još uvijek su dostupne i to online putem Entrio.hr, odnosno na fizičkim prodajnim mjestima Entrija.

Moglo bi Vas zanimati