14
tra
2023
Vijesti

Laurie Anderson dolazi u Cankarjev dom

Laurie Anderson, Ljubljana, Cankarjev dom

share

Jedna od najsmionijih, istaknutih i kreativnih pionirki američke glazbe, Laurie Anderson, dolazi u Ljubljanu, gdje će u Cankarjevom domu početkom lipnja predstaviti svoj najrecentniji projekt, Let X=X.

Nakon ljubljanskog festivala jazza te nesvakidašnje prilike za poslušati Les espaces acousitiques Gerarda Griseyja, što su tek dio koncertnog programa koji se u Cankarjevom domu odvija u naredna dva mjeseca, svoj prvi slovenski nastup imat će glasovita Laurie Anderson.

Poznata po svome multimedijskom radu, Anderson se profilirala u polju vizualne umjetnosti, kompozicije, poezije, fotografije, filma, elektroničkog medija, ali i kao glazbenica.

Kasnih 1980-ih započela je njezina karijera u popularnoj glazbi.

Nakon O Superman, druge uspješnice uključuju Big Science, Mister Heartbreak te Home of the Brave.

Uz novi materijal, pjesme i priče koje kazuje kroz Big Science, temelj su recentnom projektu koji ovom prilikom predstavlja publici, Let X=X. Ljubljanski nastup poklopit će se i s ovogodišnjim rođendanom umjetnice, a projekt uključuje neke od istaknutih njujorških jazz glazbenika i skladatelja proteklih desetljeća, Stevena Bernsteina i njegov sastav SexMob.

Laurie Anderson, elektronika, vokal, violina
SexMob: Steven Bernstein, MD, rogovi
Doug Wieselman, gitara, drveni puhači
Briggan Krauss, saksofon, gitara
Tony Scherr, bas
Kenny Wollesen, udaraljke

Ulaznice po cijeni od 40 do 61 eura, odnosno 30 do 56 eura  (za mlađe od 25 godina, starije od 65 godina te umirovljenike) možete kupiti ovdje.

Moglo bi Vas zanimati