15
tra
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Elemental, Grše, Lana Jurčević i drugi

Grše, Elemental, Neda Ukraden, Lana Jurčević Vigor, Marko Bošnjak

share

Ljubav je u zraku, ljeto je pred vratima. Barem u najboljim novim pjesmama ovog tjedna.

Elemental – “Hajde ljubav dođi”

Elemental započinje veliko slavlje dvadeset i petog rođendana objavom nove pjesme “Hajde ljubav dođi”. Veoma pitka pjesma na koju je teško ostati ravnodušan i miran, jer instantno pokreće na ples te slušatelju donosi veliku količinu pozitivne energije. Pred bendom je veliki slavljenički koncert na zagrebačkoj Šalati, 3. lipnja, a slavlje neće zaobići ni ostale kutke regije tijekom ove godine.

 

Neda Ukraden i Vigor – “Viva l’amore”

Živjela ljubav! Neda Ukraden i grupa Vigor već sada su spremni za ljetne tulume. Nakon nekoliko odrađenih zajedničkih nastupa, odlučili su udružiti snage u pjesmi koja je “posvećena svima koji slave ljubav, koji ne gube vrijeme na mržnju nego na stvaranje lijepih uspomena.” Glazbu potpisuje Raay, a stihove Nenad Ninčević.

 

Lana Jurčević – “Tipično muški”

Lana Jurčević vratila se na scenu i predstavila novu pjesmu “Tipično muški”. Jednostavan pop ritam i stihovi s potpisom Jelene Vukosav i Milane Vlaović sigurno će ovih dana biti stalan gost domaćeg radijskog etera, a ženska snaga posebno je naglašena i spotom u kojem se i plesnim pokretima šalje snažna poruka.

 

Marko Bošnjak – “Nema”

Nakon što je početkom godine očarao publiku pjesmom “Spokojan” te ‘zaradio’ nominaciju za nagradu Porin u kategoriji Najboljeg novog izvođača, talentirani Marko Bošnjak predstavlja novi singl “Nema” koji nastavlja priču na mjestu gdje je “Spokojan stao”. Pjesmu “Nema” potpisuje Markov dugogodišnji autorski tim Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom). Moderna pop produkcija uz dozu melankolije i emocije Markovog vokala osvaja na prvo slušanje.

 

Grše – “Mama mia”

Grše ima novi hit. Besprijekorno svakim singlom pogađa u sridu, uz provjereni producentski duo Lockroom-El Maar. Klubovi će ponovno gorjeti uz prepoznatljivu boju njegova glasa i sirovu snagu koja razbija sve barijere te dovodi ovog triljskog hip hop junaka na sam vrh regionalne glazbene scene. Hoće li sljedeći tjedan zasjesti na prvo mjesto Billboardove top ljestvice najslušanijih pjesama na streaming servisima u Hrvatskoj? Mogao bi!

Moglo bi Vas zanimati