01
tra
2022
Vijesti

Lela Kaplowitz i Robert Mikuljan Quintet na sljedećem JazzHR koncertu

share

JazzHR sezona Hrvatskog društva skladatelja u zagrebačkoj Tvornici kulture nakon sjajnih reakcija publike na nastupu Šimun Matišić Sexteta nastavlja dalje! Sljedeći koncert na rasporedu je 13. travnja, a na pozornicu JazzHR-a stati će Robert Mikuljan Quintet i Lela Kaplowitz. Svirka počinje u 19:30 sati, a ulaznice po cijeni od 70 kuna možete nabaviti u sustavu Entrio.

Robert Mikuljan hrvatski je trubač, krilničar i skladatelj rodom iz Pule. Magistrirao je 2017. godine na jazz odjelu glazbene akademije “Giuseppe Tartini” u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga, a svoje vještine dodatno je usavršavao kod poznatih jazz učitelja. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina, a od 2011. godine posvećuje se isključivo jazzu. 2008. godine pridružuje se Big Bandu Pula, članom JazzIstra orkestra postaje 2014., a iste godine započinje višegodišnju suradnju s Jazz orkestrom HRT-a na koncertima i studijskim snimanjima. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. godine u sklopu projekta „Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a“ skladbom „Crne ruki“. Dobitnik je nagrade “Status” 2019. godine. Član je Porto Etno Orchestra te dirigent i voditelj Gradskog orkestra Labin te redovito nastupa s renomiranim hrvatskim, ali i inozemnim jazz glazbenicima.

Robert Mikuljan

Robert Mikuljan

„Internal Walk” Mikuljanov je prvi je autorski album (Nota Bene Records, 2021), koji opisuje kao “glazbenu priču o svjesnosti sadašnjeg trenutka, vođenom iskustvom prošlosti”. Skladbe na ovom albumu inspirirane su njegovim životnim iskustvima, „lekcijama“, okolinom, ali i najboljim ljudima i događajima koji su mu se dogodili. Uz Mikuljana (truba i krilinica), na albumu sviraju Denis Razumović (alt saksofon), Aldo Foško (klavijature), Bojan Skočilić (kontrabas i bas gitara) i Dušan Kranjc (bubnjevi) kojeg će na koncertu 13. travnja zamijeniti Adriano Bernobić.

Lela Kaplowitz dugo je vremena etablirana kao jazz pjevačica i edukatorica. S vokalnom improvizacijom susreće se na konzervatoriju u Grazu, a svoje znanje širi kod vrhunskih svjetskih glazbenika kao i na mnogim priznatim inozemnim jazz radionicama.

Profesionalno je surađivala s brojnim velikim imenima u jazzu te nastupila u nekim od najpoznatijih dvorana širom svijeta (Madison Square Garden, Birdland, Blue Note, Carnegie Hall). Tijekom svoje karijere osvaja niz nagrada kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Lela Kaplowitz

Lela Kaplowitz

Godine 2019. osvaja nagradu „International“ Hrvatskog društva skladatelja, uz pomoć koje je prezentirala svoj autorski album “To One” u izdanju američke izdavačke kuće Parma Recordings u Carnegie Hallu u New Yorku.

Album ”Zamisli”, čiji je naslov inspiriran skladbom “Zamisli život u ritmu muzike za ples” Jure Stublića, obrađen je u stilu starog jazza 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća na akustičnim instrumentima i snimljen je uživo. Bend čine: Joe Kaplowitz (klavir), Elvis Penava (gitara), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Dado Marinković (bubnjevi). Gosti na albumu, koji će se pridružiti bendu i na ovom koncertu su Lucia Kaplowitz (step), Mario Bočić (tenor saksofon), Marko Šolman (truba), Dino Antolić (vokal) i Gelato Sisters (vokali).

Ulaznice za JazzHR koncert 13. travnja po cijeni od 70 kuna možete nabaviti u sustavu Entrio. Organizatori mole publiku da tijekom koncerta nosi zaštitne maske za lice. Covid potvrde za ovaj koncert, sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH, nisu potrebne. Ulaz se otvara u 19 sati, dok će koncert početi u 19:30 sati.

Moglo bi Vas zanimati