26
stu
2021
Vijesti

MAKK 2021: Kakva je budućnost glazbene industrije?

MAKK 2021.

MAKK 2021.

share

Što je zajedničko kriptovalutama, glazbi i autorskim pravima? Isplati li se više investirati u nekretninu ili u glazbeni katalog? Tko su pobjednici, a tko gubitnici glazbenog streaminga? Kako će se (pre)živjeti od glazbe u 2022. i koliko su opasni AI – autori i glazbenici?

Odgovore saznajemo na ovogodišnjem MAKK-u, 2. i 3. prosinca u zagrebačkom MSU, a jedan od gostiju konferencije bit će Kriss Thakrar, konzultant ugledne britanske kuće MIDIA research s dugogodišnjim iskustvom u digitalnim medijima i kreativnom poduzetništvu. Njegova prezentacija „Budućnost glazbene industrije u kreativnoj ekonomiji“ fokusirat će se, između ostalog, i na vrijednost glazbe u digitalnoj i gaming industriji te načinima na koje će glazbeni kreativci zarađivati u budućnosti.

Jedan od organizatora konferencije, HDS ZAMP, na MAKK-u će predstaviti i svoj najnoviji projekt, Rap School. Riječ je o suradnji s platformom Joomboos i 24sata kojom se mladim (rap) glazbenicima i publici približava ideja autorskog rada i prava. Financirano od strane Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), kroz natjecanje u rimama i beatovima, poznati hrvatski reperi i članovi HDS-a, Fil Tilen, Marin Ivanović Stoka i Hiljson Mandela među odabranim kandidatima pronaći će najboljeg mladog repera koji osvaja produkciju albuma. Publici MAKK-a projekt će predstaviti „najbrži hrvatski reper“, Fil Tilen.

Uz navedeno, ovogodišnji MAKK ugostit će i glazbenice Albinu i Irenu Žilić, panel diskusiju o novom Zakonu o autorskom pravu, predstavljanje rezultata studije o utjecaju Covid-19 na hrvatsku kulturnu i kreativnu industriju te niz sadržaja drugog dana konferencije vezanih uz intelektualno vlasništvo.

Cijeli program MAKK-a dostupan je na linku.

Moglo bi Vas zanimati