06
lip
2023
Vijesti

Na Massimov rođendan njegovoj obitelji uručena nagrada Porin za životno djelo

/Filip Bušić

share

Simbolički, na Massimov rođendan, Nikša Bratoš danas je supruzi Massima Savića, Eni Kondić, uručio nagradu Porin za životno djelo.

U zagrebačkom HNK, gdje se javnost i oprostila od njega na komemoraciji prije samo pola godine, još jednom mu je iskazana zaslužena počast.

„Primiti nagradu za životno djelo trebao bi biti jedan od najsretnijih trenutaka u životu. Nažalost ovaj Porin za životno djelo stiže u krivo vrijeme i primaju ga krive ruke. Da je došao za nekih 20 godina i da su ga primile Massimove ruke tada bi zasigurno to bio jedan od najsretnijih trenutaka u njegovom i mom životu. I znam da bi nedugo nakon toga Massimo opet pokazao zašto ga toliko zaslužuje. No život se nekad grubo i gorko poigra sa nama pa sreća i tuga zamjene mjesta. Uz svu tu tugu, ipak, danas je najjači osjećaj u meni – ponos, hvala vam”, emotivna je bila Massimova supruga Eni Kondić.

Eni Kondić

Eni Kondić

Osjećaje je teško skrivao i njegov suradnik i prijatelj – Nikša Bratoš: „Massimo. Sve što je on bio treba pisati velikim početnim slovom – Gospodin, Umjetnik, Čovjek, Profesionalac, Prijatelj… Sazdan od emocija, strasti, talenta i entuzijazma. Stup dostojanstva naše profesije, uvijek s visokim estetskim kriterijima, cijenjen i od struke i od publike. Na koncu, čovjek odlazi štovan onoliko koliko je u životu dao, i kakav je trag ostavio. Massimo, Gospodin i u načinu na koji je otišao. Ovaj Porin je samo naš zajednički naklon njemu“, rekao je Nikša.

Uz člana Upravnog odbora Porina, Nikšu Bratoša, ovom svečanom činu prisustvovali su i glavna tajnica Porina Ivana Martinac, član Upravnog odbora Porina Tomislav Štengl, direktor Aquarius recordsa Boris Horvat i Predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović. Glavna tajnica Porina Ivana Martinac zahvalila se Massimovoj obitelji, ali i Massimu kojeg s nagradom Porin veže duga povijest.

Moglo bi Vas zanimati