30
sij
2023
Vijesti

Ne propustite koncert Mladi za mlade

Mladi za mlade

share

1. veljače 2023. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog nastupit će laureati natjecanja Lions Grand Prix Magdalena Rogić, violina, Roko Matijević, glasovir, Jana Pelikan, violina i Darija Auguštan, sopran.

Magdalena Rogić_Roko Matijević_Jana Pelikan_Darija Auguštan

Hrvatska glazbena mladež komornim ciklusom Mladi za mlade objedinjuje dva temeljna razloga svog postojanja: promociju mladih glazbenika i odgoj mlade publike. To su posebni i među poklonicima glazbe prepoznatljivi koncerti na kojima se mladima predstavljaju izvođači njihove generacije, a glazbenicima se pruža priliku da muziciraju i stvaraju svoju publiku.

„Misija Hrvatske glazbene mladeži je približiti kulturu i umjetničko stvaralaštvo mladim ljudima, a poseban naglasak u našem djelovanju je glazba. Iznimno smo ponosni na ciklus Mladi za mlade kojeg već gotovo tri desetljeća organiziramo u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, a posljednjih godina uz podršku mnogih glazbenih škola i natjecanja, Glazbene mladeži Splita i Lions kluba Kontesa Nera. Stotine glazbenika muziciralo je tijekom tog razdoblja, a desetine tisuća mladih ljudi slušalo je njihove izvedbe.“ – kaže glavna tajnica HGM-a Dubravka Dujmović Kušan.

Koncert Mladi za mlade može se pratiti živo na:

Priče o glazbenim igračkama

HGM priprema i jedinstveni edukativni glazbeno-scenski događaj za mladu publiku koji će se održati 13. veljače 2023. u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Projekt Priče o glazbenim igračkama – Glazbene igračke kao tradicijski instrumenti kroz ples i pjesmu organizira se u suradnji s Etnografskim muzejom, voditelj programa je Tomislav Habulin, a nastupaju Studentsko kulturno umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić i Dječji folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić.

– HGM

Moglo bi Vas zanimati