19
tra
2023
Vijesti

JazzHR Spring Edition

Objavljen program proljetnog festivala JazzHR

JazzHR 2023 Spring Edition

share

JazzHR Festival – Spring edition

Jedan od vijesnika proljeća na glazbenoj sceni festival je koji već godinama jazzu približava i one koji možda nisu dosad naginjali blue notes – JazzHR Spring Edition u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja.

Čak šest koncerata, tri jam sessiona i fotografska izložba posvećena jazz glazbenicima dijelom su programa festivala koji će se odvijati od 18. do 20. svibnja 2023. u Tvornici Kulture u Zagrebu.

Na programu je koncert Big Banda Radiotelevizije Srbije uz soliste koji donosi autorske skladbe solista iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a uz njih će nastupiti Ajda Stina Turek, Dina Rizvić, Jaka Kopač, Vladimir Kostadinović i Davor Križić.

Konstanta festivala, ali i rasta mladih sastava posvećenih jazz glazbi program je Nove nade jazza Marjan Marjanović koji predstavlja Borna Pehar Trio i to ususret koncertnoj promociji novog albuma kvarteta Pavla Miljenovića, Arrival te koncerta kvinteta Mire Kadoića.

Festival treći dan zaključuje koncertna promocija albuma The Keyboard Extravaganza Joea Kaplowitza te predpromocija albuma Melt slovenskog glazbenika Jure Pukla Anoroka.

Svake večeri nakon glavnog programa, u Malom pogonu Tvornice Kulture održat će se jam sessioni predvođeni sastavom Space Melange mladog klavirista Ivora Lakića, dok će izložba fotografija s jazz koncerata fotografa Mateja Grgića u Malom pogonu tijekom cijelog trajanja festivala.

Više informacija o glazbenicima, programima te festivalu očekujte uskoro.

Moglo bi Vas zanimati