28
ožu
2023
Vijesti

Hala park

Opća opasnost slavi 30 godina rada velikim open-air koncertom u Zagrebu

Opća opasnost

Opća opasnost /Filip Bušić

share

Najpoznatiji slavonski rokeri, bend Opća opasnost, ovog će ljeta obilježiti trideset godina rada.

Svoju će proslavu započeti velikim open-air koncertom u zagrebačkom Hala parku u Heinzelovoj, u subotu, 1. srpnja, a ljetno će rokersko slavlje nastaviti svirkama koji obuhvaćaju Hrvatsku, BiH te Sloveniju.

Opća opasnost bend je specifičan po tome što je postao jedinstvenim zaštitnim znakom motorijada u Hrvatskoj, a tijekom 30 godina djelovanja priskrbio si je najvjerniju bazu fanova koja ih prati po čitavoj zemlji. Bend su 1992. godine osnovali Pero Galić i Slaven Živanović, poznatiji kao Žiža, a već su sljedeće godine snimili album Opća opasnost nakon čega su uslijedili studijski albumi Treba mi nešto jače od sna 1994. godine, Amerika i Vrijeme je za grom 1995. godine, Ruski rulet 1997., Vrati se na svjetlo iz 2011. godine, Rocker…to sam ja iz 2014. te posljednji Karta do prošlosti objavljen 2019. godine.

Osim što će ovaj usvirani bend s nezamislivim brojem koncerata u nogama svoju veliku godišnjicu obilježiti velikom turnejom, uz pomoć obožavatelja ponosno su objavili i posebno dvostruko izdanje svojih najvećih hitova 30 pjesama za 30 godina u izdanju Croatia Recordsa. Kompilacija je samo još jedan dokaz da su si svojim tekstovima, riffovima, brojnim suradnjama i energičnim nastupima priskrbili posebno mjesto u srcima brojnih fanova i na hrvatskoj rock sceni koje uživaju već desetljećima.

Mnoge od omiljenih hitova najvećih obožavatelja izvest će i na specijalnom slavljeničkom koncertu 1. srpnja.

Halom će se oriti rock favoriti i klasici kao što su ”Jednom kad noć”, ”Pobjeg’o sam”, ”Tvoje ime čuvam”, ”Armagedon”, ”Vraćam se”, ”Nebo”, ”Uzalud sunce sja”, ”Treba mi nešto jače od sna” i ”Karta do prošlosti”. Pod ljetnim će nebom Opća opasnost samo zagrebačku publiku povesti na posebno putovanje svojom diskografijom iz koje će izdvojiti sve najsjajnije numere.

U prodaji je prvi limitirani kontingent ulaznica po cijeni od 13 eura. Nakon što se proda cijena im se penje na 16 eura, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 21 euro. Kupiti se mogu na svim prodajnim mjestima Entria te online na entrio.hr.

 

Moglo bi Vas zanimati