28
lis
2022
Vijesti

Jak program

Peti kupe: Za vikend gostuju Call Super i Darwin

Darwin, DJ-ica koja dolazi u Peti kupe / press

Darwin / press

share

Nakon Stereotipa i gostovanja DJ legende Romana Flügela, Peti Kupe nastavlja sa sjajnim gostovanjima. U petak, 28. listopada, u klub u Trnjanskoj 5 stiže Call Super, još jedno vruće ime iz svjetskih klubova i festivala, dok je u subotu gošća Darwin, također vodeća DJ-ica u svojem žanru.

Iz londonskog skvota gdje je živio sa svojom umjetničkom obitelji, Call Super je preselio u Berlin gdje se brzo etablira kao jedan od najvećih talenata u elektroničkoj glazbi. Njegov background utjecao je na pedantni pristup produkciji, umjetničku viziju i prezentaciju rada.

Call Super / George Nebieridze 06

Call Super / George Nebieridze

Debitantski mu je album Suzi Ecto nakon izlaska 2014. godine opisivan kao jedan od uzbudljivijih zvučnih svjetova u žanru, dok je njegov drugi album Arpo iz 2017. DJ Mag proglasio albumom godine. Call Super oduševljava svojim inventivnim atmosferičnim techno zvukovima, pomalo apstraktnom produkcijom te vrlo raznolikim DJ setovima. Uz njega će u Petom Kupeu nastupiti Felver i Antonio Zuza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PETI KUPE (@peti_kupe)

Već dan kasnije, u subotu, 29. listopada starta Jelly, novi klupski program koji je nastao kao suradnja VOLTA kolektiva i Petog Kupea. Glavni fokus ovih večeri je predstavljanje vodećih i najzanimljivijih imena svjetske bass glazbene scene, a već za početak stiže sjajna gošća. Darwin je kanadska DJ-ica s adresom u Berlinu gdje od 2014. organizira i kurira REEF – seriju evenata koji spajaju bass heavy UK zvuk i breakbeat stilove.

Nakon početaka u sada zamrlom Griessmuehle klubu, REEF pronalazi novi dom u Berghainu, gdje Darwin radi takeovere kompletnog kluba tri puta godišnje. Uz to, Darwin 2015. pokreće i etiketu SPE:C, čija izdanja jednom prilikom savršeno opisuje kao “dancefloor fokusirani techno bangeri prošarani prostranom težinom UK stilova”. Zagrebačka podrška bit će joj Anto te Oberan i Kornet, rezidenti kolektiva VOLTA.

Oberan / press

Oberan / press

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su na Entriju.

 

 

Moglo bi Vas zanimati