23
sij
2023
Vijesti

Rock&Off

Pop&Off: Anna Moor, Bad Daughter, Barbara Munjas, BluVinil i J. R. August 

Rock&Off

Rock&Off

share

Anna Moor, Bad Daughter, Barbara Munjas, BluVinil i J. R. August nominirana su imena ovogodišnje pop&off kategorije novinarske glazbene nagrade Rock&Off. Najbolje pop dragulje off scene saznajemo na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici, 3. veljače.

Anna Moor još je jedan izdanak bujajuće koprivničke glazbene scene. U slobodno vrijeme glazbena je podrška svojih sugrađana, a kad se ogrne autorskim plaštom, stvara neuhvatljive pop pjesme kojima izvrće sve zakonitosti žanra.

Sve ono što nam nije dala Lovely Quinces, u izobilju nam je podarila Bad Daughter. Majka jedne i druge je Dunja Ercegović koja je u “lošoj kćerki” konačno pronašla motiv da svoj autorski i glazbeni talent predstavi na razini kakve se ne bi posramile ni njene inozemne kolegice.

Barbara Munjas ovih se dana priprema za ulogu disruptorice na Dori. Ne skandalom (iako nam fali dobrih starih šoubiz skandala, zar ne?), već pjesmom koja svojim stavom kida konfekciju i od slušatelja traži nešto aktivniji angažman. Od prateće pjevačice Gustafa do samostalne i samosvjesne autorice, Barbara je prevalila dalek put.

Da se ulaganje u kulturu isplati, pokazuje primjer Šibenika koji ove godine na Rock&Offu ima tri izvođača među nominiranima. BluVinil jedno je od tih imena. Bježeći od sjene “Apaša”, albumom “Zna li itko tajnu srca?” izbjegli su prokletstvo drugog albuma i cementirali svoje mjesto predvodnika nove pop glazbe koju konzumirate ušima, srcem i mozgom.

J. R. August u svojoj kolekciji već ima statue Rock&Offa i Porina, a s posljednjim albumom “Still waters” pokušat će zabiti hat trick. Raskošne zborske orkestracije i bendovske aranžmane na novim je pjesmama zamijenio elektronski minimalizam i teme koje se često zaobilaze u pop imaginariju. Bez obzira na ishod, J.R. nastavlja svoju zacrtanu glazbenu plovidbu, kroz mirne i opasne vode.

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:
Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

“Najbolji tulum u gradu” odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati